Кошарка Кошарка/Вести

Pešić o Joviću: Nikad nisam doživeo tako nešto

Autor: CZBG, izvor: b92.net

Trener minhenskog Bajerna rekao je da nikada nije doživeo da neki igrač ostvari 19 asistencija, što je učinio Stefan Jović u pobedi Crvene zvezde u Bavarskoj.

“Nije u pitanju devet, već 19 asistencija. Nikad nisam doživeo tako nešto”, kaže bivši trener crveno-belih.

Reprezentativac Srbije imao je veče za pamćenje u ‘Audi domu’, pošto je sa 19 uspešnih dodavanja postao novi rekorder elitnog takmičenja, srušivši rekord svog saigrača Markusa Vilijamsa od 17 iz prošle sezone.

Ekipa Dejana Radonjića je ostvarila veoma važan trijumf u borbi za Top 16 fazu, koja sada ima skor od dva trijumfa i tri poraza, pa posle pet odigranih kola deli četvrtu poziciju na tabeli upravo sa Bavarcima.

Čestitke Zvezdi, odigrala je odličnu utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Bili su sjajni u odbrani, a razliku su pravili tranzicijom i pik en rolom. Ne znam kako smo uspeli da vodimo posle 20 minuta igre. Kao što sam rekao, treba im čestitati jer su odigrali savršen meč, veoma pametno i snažno u odbrani – bili su bolji tim. Nisu imali ništa da izgube, kao što je bio slučaj i za nas kada smo gostovali u Madridu. Kako je duel odmicao dobijali su sve više na samopouzdanju, a moji igrači su delovali iznenađeno. Igrali su u našoj kući i to sa samopouzdanjem. Ne znam da li možemo da potcenimo bilo koji tim u Evroligi“, zaključio je Pešić.

U narednom kolu srpski i regionalni šampion gostuje Strazburu, dok Bajern čeka Fenerbahče.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама