Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Bajern Minhen – Crvena zvezda (IZVEŠTAJ)

Autor: PavleCZBG

 Crveno-beli su u okviru petog kola Evrolige savladali ekipu Bajerna rezultatom 79-90. Najefikasniji u našem timu su bili: Kvinsi Miler (19), Vladimir Štimac (18), Marko Simonović (15), Maik Cirbes (14) i Nikola Rebić (11). Meč je obeležio Stefan Jović, koji je sa 19 (!) uspešnih dodavanja oborio rekord po broju asistencija na jednom evroligaškom meču

Stefan Jovic - Crvena Zvezda Telekom Belgrade - EB15

 Prvo poluvreme, posle kojeg je Bajern imao vođstvo od 43:38, je proteklo u znaku dobrog procenta šuta iz igre ekipe Bajerna, kao i loših procenata šuta za 3 poena i sa linije za slobodna bacanja igrača Crvene zvezde. U crveno-belom taboru su se istakli centri, Maik Cirbes i Vladimir Štimac. Za veliki broj njihovih poena bio je zaslužan fantastični Stefan Jović. U prva dva perioda igre, značajan udio u igri Crvene zvezde imao je i Kvinsi Miler. Ono što se moglo primetiti je činjenica da je Jović iznenadio sve velikim brojem asistencija i p’n’r igrom na mnogo višem nivou nego što je to bio slučaj u proteklom delu sezone. Zvezda je jako dobro igrala i imala veliki broj izgrađenih akcija koje su obično završavali Cirbes i Štimac. Segment igre zbog kojeg crveno-beli na pauzu između dva poluvremena nisu otišli u rezultatskom plusu je šut za tri poena, u prvih 20 minuta igre nije ubačena nijedna trojka.

 U trećoj četvrtini su igrači Crvene zvezde počeli da igraju jako dobro, mada je u ovom periodu igre za očuvanje Bajernove prednosti bio ključan loša kontrola defanzivnog skoka našeg tima. U ovom periodu su košarkaši u crveno-beloj opremi počeli da ubacuju i šuteve za tri poena, pre svih Kvinsi Miler, Marko Simonović i Nikola Rebić. Stefan Jović je nastavio sa svojim sjajnim razigravanjem saigrača. Crvena zvezda je ovaj period igre dobila rezultatom 25:23.

 Četvrta četvrtina je bila maestralno odigrana od strane naših igrača. U ovom periodu igre, koji smo rešili u našu korist rezultatom 27:13, glavni akteri iz treće četvrtine su rešili meč. Nikola Rebić sa dve trojke u ovoj četvrtini i Marko Simonović sa mnogo važnih šuteva su rešili pitanje pobednika na ovom meču. S obzirom na činjenicu da smo postigli 90 poena, ova utakmica bi trebalo da bude smernica za dalji tok sezone što se tiče igre u napadu.

Vladimir Stimac celebrates - Crvena Zvezda Telekom Belgrade - EB15

Glavni utisci:

  • Sjajna igra naših centara
  • Jovićeva maestralna igra i rekord Evrolige po broju asistencija
  • Kvinsijevi poeni u veoma bitnim trenucima
  • Rebićevo vatreno krštenje
  • Simonovićevi poeni u četvrtoj četvrtini

Nikola Rebic - Crvena Zvezda Telekom Belgrade - EB15

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама