Кошарка Кошарка/Вести

Vilijams: Biću spreman za dve-tri nedelje

IZVOR: B92

Navijači Crvene zvezde hteli su ponovo da vide Markusa Vilijamsa u crveno-belom dresu, a ta želja će im se uskoro ostvariti.

Starsport

Iz Los Anđelesa preko Istanbula američki plejmejker u ponedeljak ujutru sleteo je na aerodrom Nikola Tesla, ali uprkos tome što je bio vidno umoran izdvojio je nekoliko minuta za razgovor sa novinarima.

Sezona 2014/2015
ABA liga: 8,8 p, 1,9 sk, 4,7 ast
Evroliga: 9,2p, 2,7 sk, 4,4 ast

Karijera: Nju Džersi (2006-2008), Golden Stejt (2008-2009), Kebradiljas Pajrats (2009), Memfis (2009-2010), Jenisej (2010-2011), Uniks (2011), Đijangsu (2011-2012), Unikaha (2012-2013), Lokomotiva Kubanj (2013-2014)

“Dugo putovanje je iza mene, a i dugo leto. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da se vratim na posao i da igram košarku“, kaže Markus, koji bi u utorak trebalo da prođe sve neophodne lekarske preglede.

Vilijams je zbog upotrebe marihuane suspendovan do prvog decembra, a mnogi su se pitali koliko će mu vremena biti potrebno da dostigne optimalnu formu.

“Nisam siguran, biće mi potrebno dve do tri nedelje da budem maksimalno spreman, taman kada budem počeo da igram, biću u redu“.

Na pitanje da li računa na trenera Radonjića da ga što pre vrati u formu, Vilijams je uz osmeh odgovorio:

“Da, naravno“.

Markus je pratio situaciju u ekipi i nada se da će stvari što pre krenuti kako treba.

“Pogledao sam nekoliko utakmica, više u Evroligi nego u Jadranskoj. Kao i prošle godine, stil igre je čvrst, ali rezultati nisu dobri i mislim da oni ne odslikavaju realni talenat ekipe. Nadam se da će se situacija preokrenuti pre mog povratka na teren, a onda ću i ja moći da zaigram i potrudiću se da pomognem najviše što mogu“.

Utisak je da je Zvezdi u dosadašnjem toku sezone nedostajalo kreativnosti, a upravo to bi trebalo da donese 29-godišnji plejmejker.

“Radiću ono što uvek radim, pokušaću da obezbedim što više lakih koševa za saigrače i da budem vođa“.

Prošle sezone crveno-beli su osvojili triplu krunu, a Vilijams ne želi da se razmeće obećanjima već na početku.

“Teško je reći jer je sve novo – i naš tim i protivnici. Videćemo, pitajte me za nekoliko meseci. Još nisam igrao sa novom ekipom i ne mogu da uporedim, ali ipak i znam dosta igrača – mlade igrače poput Marka (Tejića) i Rebe, mada je i cela ekipa bila mlada prošle godine“.

Veliki je teret na Vilijamsu, pošto ga navijači Zvezde vide kao igrača koji treba da preokrene sezonu.

“Ne želim takva očekivanja, samo želim da dođem da igram košarku i videćemo šta će biti. Pomalo je teško, ali trudiću se da ispunim očekivanja i da na pravim greške. Drago mi je što sam u Beogradu – volim ovdašnje navijače, košarka je ovde vrlo zabavna, a trener mi olakšava stvari“.

Vilijams je ostao u kontaktu sa većinom saigrača iz prošlogodišnjeg tima.

“Razgovarao sam sa Bobijem pre možda nedelju dana, sa Majkom pre nekoliko dana, a stalno sam u kontaktu sa Lukom. Sa Čarlsom pričam svaki dan ili svaki drugi – uglavnom sam na vezi sa svima, i sa Kalinom“, zaključio je Vilijams.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама