Odbojkašice

Crveno-bele u utorak dočekuju Kralovo Pole

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

U prvoj utakmici izabranice Aleksandra Boškovića su uspele da posle 2:0 za češku ekipu naprave veliki preokret i trijumfuju sa 2:3. Po setovima je bilo 26:24, 25:21, 21:25, 16:25, 8:15.

– Po rezultatu prvi meč u Brnu je bio jako težak, gde smo od 0:2 došli do 3:2. Kralovo Pole je je dosta iskusnija ekipa od naše. Istina je da po godinama nisu preterano starije, ali tih par godina, pojedinačno, kad se sakupi u globalu, onda se vidi da je to dosta iskusnija ekipa. Imaju jako dobrog korektora, to je Vendula Merkova, koja je dugogodišnja reprezentativka, izuzetno kvalitetan igrač. Ona nam je napravila dosta problema i osvojila je veliki broj poena u prvoj utakmici. Tu je i srednji bloker, Amerikanka Dženifer Kedi, koja je fizički dominantna i koja je i u napadu i u bloku jako kvalitetna. Ne bih želeo da prognoziram bilo šta, ali svakako da ćemo odigrati najbolje što u tom trenutku možemo – izjavio je trener Crvene zvezde Aleksandar Bošković.

Na početku sezone crveno-bele su doživele dosta pehova. Brojne povrede zahtevale su reakciju Kluba koji je u kratkom periodu reagovao i doveo nekoliko iskusnih igračica.

– Pred početak sezone smo imali dosta teških povreda. Milka Stijepić se povredila na pripremama reprezntacije, Jelena Trnić i Nikolina Lukić su se povredile na treningu pred početak sezone, a Olga Jejić se povredila na “Šakotinom memorijalu”. Došle su Vesna Čitaković Đurišić, Ljubica Kecman, a priključila nam se i Ivana Đerisilo. Što se tiče trenažnog procesa to ide u nekom svom pravcu. Treniramo i radimo i iz dana u dan je sve bolje. A što se tiče evropskih takmičenja, Kecman i Đerisilo nisu licencirane, tako da nam one, u ovom trenutku, ne mogu pomoći na međunarodnim mečevima – istakao je Bošković.

Primač servisa Bojana Milenković smatra da crveno-bele mogu do trijumfa i u Beogradu.

– Ekipa Kralovo Pole nam je bila nepoznat protivnik pre meča u Brnu. Sada ih već malo poznajemo. Trebalo bi da uđemo skoncentrisano u meč, da ne pravimo neke glupe greške jer će nas one dosta koštati. Mislim da možemo da iznesemo dobru igru i pobedu. Još ćemo se pripremati za ovaj meč, ali svakako očekujem pobedu i dboru utakmicu – istakla je Bojana.

Milenkovićeva je svojim sjajnim igrama na početku sezone zaslužila priznanje za najbolju odbojkašicu meseca oktobra u Viner Štetiše Super ligi.

– Divan je osećaj. Nisam uopšte očekivala da ću baš ja biti najbolja proteklog meseca. Zadovoljna sam svojom igrom, nalazim se u dboroj formi. Nagrada će mi biti postrek za dalji rad i treniranje i još bolje igre – zaključila je uzdanica crveno-belih.

Revanš meč šesnaestine finala Kupa CEV između Crvene zvezde i Kralovo Pole je na programu u utorak 10. novembra od 18 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Vanja Parvanova iz Bugarske i Eirini Moula iz Grčke.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Crvena zvezda će, ukoliko eliminiše Čehinje, u osmini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv pobednika dvomeča Volej Kenic (Švajcarska) – HPK Hamenlina (Finska). Ukoliko ne uspe da se plasira u osminu finala Kupa CEV, Crvena zvezda će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: CSM Bukurešt (Rumunija) – Jedinstvo Brčko (Bosna i Hercegovina).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama