Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Dosta igrača je za kritiku, ne samo novajlije

Autor: CZBG, izvor: mondo.rs

Takmičenje u Evroligi odmiče, a igre Crvene zvezde i generalna situacija u timu, ostavljaju sve manje nade da je plasmanom u Top 16 fazu moguće ponoviti uspeh iz prošle sezone.

Posle Reala u Madridu i Himkija u Moskvi, Zvezda je i pred svojim navijačima pretrpela lagan poraz.

Dejan Radonjić čak je priznao da je konačnih 60:74 možda i povoljan rezultat za njegov tim, u odnosu na to kakvim kvalitetom trenutno raspolažu crveno-beli, a kakvim Fenerbahče.

Mislim da je Fener odigrao dobar takmičarski meč. Da li smo mi mogli bolje? Pa, možda nije samo do nas”.

Od početka sezone u domaćoj javnosti postoji tendencija da se za probleme krivi loš učinak inostranih pojačanja, sa čime Radonjić ne želi da se složi.

Mislim da ima dosta igrača koji su za kritiku, ne samo novajlije. Koji su to igrači? Ostavićemo to za svlačionicu i razgovore koji služe tome da se dođe do poboljšanja igre. Bar dok sam ja trener, radićemo tako“, rekao je on i dodao.

“Neke promene smo napravili usled nesrećnih okolnosti. Neki od novih igrača se adaptiraju lakše, kao recimo Štimac, kome je lakše zbog pozicije koju igra”.

Radonjić je u analizi utakmice apostrofirao loš početak (2:15 u četvrtom minutu), pokušaj Zvezdinog povratka u meč i neuspeh usled dobrog ofanzivnog skoka Fenerbahčea i koševa postizanih iz “drugih” napada.

“U drugom poluvremenu je naša odbrana bila bolja, ali smo u napadu bili takvi da je bilo nemoguće uhvatiti rezultatski priključak. Fenerbahče je kontrolisao utakmicu velikim iskustvom i kvalitetom, pred našim navijačima, kojima zahvaljujem što su došli da nas bodre”.

Na konstataciju da ekipi fali samopouzdanja, Radonjić je odgovorio da se ono stiče dobrim igrama, tako da je zaključak da “najviše fali dobre igre”.

“Mi ni posle Himkija nismo psihološki pali koliko se očekivalo. Dosta dobro smo izašli iz te utakmice, ali treba nam dosta vremena i dosta rada. Neće biti nimalo lako. Rekao sam već da smo trenutno u pripremnom periodu, a umesto lakših utakmica, kroz koje bi pojedinci i ekipa rasli i postajali bolji, igramo Evroligu i jake mečeve. Tu svaki poraz nosi određenu problematiku, ne samo na polju samopouzdanja”.

Kao što je posle pobede nad Strazburom najavio mogućnost serije poraza, Dejan Radonjić sada je poručio da nema brzih rešenja za probleme ekipe.

“Da će se čekati na dobra izdanja Zvezde, čekaće se. Koliko? Bilo bi dobro da budemo spremni kada dođu na red borbe za trofeje”.

Скочи на траку са алаткама