Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Ivana Đerisilo se vratila u Zvezdu!

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaški klub Crvena zvezda danas je u pres centru SD Crvena zvezda održao konferenciju za medije na kojoj je predstavljeno novo, najveće pojačanje ženske seniorske ekipe. U redove Crvene zvezde, posle 12 godina, vratila se Ivana Đerisilo.

Prisutne novinare i članove kluba pozdravila je Ana Avramović, generalni direktor OK Crvena zvezda.

Povod za današnju konferenciju za medije je predstavljanje Ivane Đerisilo. Imam veliko zadovoljstvo da pozdravim Ivanu i da joj poželim dobrodošlicu. Ivana je veoma iskusna odbojkašica sa velikom internacionalnom i reprezentativnom karijerom i njeno iskustvo će veoma pomoći našem mladom timu – izjavila je Avramovićeva.

Ivana Đerisilo je istakla da je Crvena zvezda njena druga kuća i da je srećna što se vratila u klub u kojem je ponikla.

Želim da se zahvalim svima, a prvenstveno Ani Avramović i Aleksandru Boričiću koji su te 1995. godine pružili šansu jednoj devojčici sa Novog Beograda da postane čovek i odbojkašica kakva jeste sada. Ovo je moja kuća, kuća iz koje sam započela svoju karijeru, ali neću nabrajati šta sam sve osvojila. Ono što mogu da kažem jeste da je i moj suprug iz crveno-bele kuće. Posle 20 godina su malo drugačiji prioriteti i razlozi mog potpisa za Zvezdu. Ono što mogu da garantujem i obećam je da ću sa mojim dugogodišnjim kapitenom iz reprezentacije Vesnom Čitaković i njenim znanjem da dam sve od sebe da sa našim iskustvom ove devojčice napravimo dobrim ljudima i dobrim odbojkašicama. Moja saradnja sa Zvezdom traje 20 godina, i neka traje makar još 20 i mi ćemo biti zadovoljni – rekla je Đerisilo.

Trener crveno-belih Aleksandar Bošković nije krio zadovoljstvo što će moći da računa na sjajnu odbojkašicu.

Iskreno, najveći deo posla završila je gospođa Ana Avramović na moje zadovoljstvo, a verujem i na zadovoljstvo svih u klubu. I ja se nadam da će ovo biti dugogodišnja saradnja i da će, kao što je Ivana rekla, igračice sa većim iskustvom mnogo pomoći ovoj našoj deci – izjavio je Bošković.

Ukoliko Ivana Đerisilo dobije neku značajnu ponudu klub će joj izaći u susret.

Ivana je do sada mnogo dala Crvenoj zvezdi i sigurno je da će imati tu pogodnost da ako dobije neki mnogo značajniji ugovor da ćemo se dogovoriti oko toga. Vrata Crvene zvezde su za Ivanu uvek otvorena i velika je želja da se naša slavna odbojkaška imena vraćaju u klub, da zauzimaju pozicije koje treba da zauzmu, jer moramo misliti i na budućnost kluba. Nećemo sada pričati o odlascima. Ivana je došla u Zvezdu i zajedno ćemo krenuti u nove pobede. Ekipa Crvene zvezde sa Ivanom Đerisilo i Vesnom Čitaković Đurišić predstavlja jedan značajan sportski kolektiv i sigurno je da su sada i apetiti veći u ovoj sezoni, a ako nam se ukaže prilika da osvojimo titulu, zašto da ne. Imamo sada i iskustvo i mladost i kvalitet, imamo odličan stručni štab i uvek stremimo ka vrhu – istakla je Ana Avramović i dodala da će rezultat kluba u revanš meču šesnaestine finala Kupa CEV protiv ekipe Kralovo Pole odrediti da li će Ivana Đerisilo biti licencirana za Evropu.

Ni to nije neostvarivo. Sve zavisi od revanš utakmice, pa ćemo na osnovu rezultata videti. Svakako da se sada sa ovim pojačanjem menja situacija i u evropskim takmičenjima – rekla je Avramovićeva.

Očekuje se da Ivana Đerisilo debituje u petom kolu protiv obrenovačkog TENT-a, a o trenutnoj formi proslavljene odbojkašice govorio je trener Crvene zvezde.

Svi koji malo bolje poznaju Ivanu znaju da kod nje u principu pauza ne pravi veliku razliku u formi. Njoj ne treba mnogo vremena da se pripremi i da dođe do neke stabilne takmičarske forme. Ona je i u prethodnom periodu bila prisutna na našim treninzima, još od avgusta, tako da ona nije neko ko je pravio veliku pauzu što se tiče treniranja i neće joj trebati puno vremena da dođe do svoje prave takmičarske forme – konstatovao je Bošković.

Svojim iskustovm Đerisilo će, zajeno sa Vesnom Čitaković Đurišić, biti pravi lider i uzor mladim odbojkašicama Crvene zvezde.

U ovoj ekipi ima dosta kadetkinja. Ja sam ovde od avgusta i vidi se pomak i rad sa devojčicama, one treniraju sa nama u prvom timu i to je jako bitna stvar za sve njih. Vesna i ja ćemo biti tu da im pomognemo koliko god i šta god bude trebalo. Dosta sam titula ovde osvojila… S obzirom na sve nadama se da ćemo već ove godine vratiti tradiciju osvajanja trofeja u Zvezdu – zaključila je Ivana Đerisilo.

Crveno-beli dres sa brojem 19 Ivani Đerisilo je uručila Ana Avramović, generalni direktor OK Crvena zvezda.

Ivana Đerisilo je karijeru počela u Crvenoj zvezdi 1995. godine. Potom je igrala za Vićencu, Ezačibaši, Volero, Galati, Galatasaraj, Urbino, Lokomotiv Baku i Blaj. Sa Crvenom zvezdom je osvojila tri šampionske titule i jedan Kup, a proglaševana je za najbolju odbojkašicu domaćeg prvenstva, kao i za najboljeg napadača. Za reprezentaciju Srbije je odigrala 110 utakmica. Osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine i srebrnu medalju na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine. Učestvovala je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама