Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Најава утакмица

Radonjić: Svaki glas, za svaki poen!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

 

Radonjić: Svaki glas, za svaki poen!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u petak od 20 časova dočekuju turski Fenerbahče u utakmici 4.kola Evrolige.

6r0a3192-1-3

Crveno-beli nakon pobede u „večitom derbiju” žele da nastave u pobedničkom ritmu i u Evroligi, gde ih očekuje duel sa jednim od favorita za plasman na završni turnir Evrolige.

Trener Dejan Radonjić i dalje ne može da računa na kompletan sastav, ali uz novajlije Vladimira Štimca, Kvinsija Milera i prepunu Kombank Arenu, crveno-beli priželjkuju još jedno iznenađenje u najvećoj srpskoj dvorani, koja su već pravili prethodnih sezona.

“Očekuje nas meč  protiv Fenerbahčea koji je ove sezone napravio dosta promena u svom timu. Prošle godine su imali po mojoj proceni fantastičan rezultat u Evroligi, mislim da ove godine imaju i dosta razloga da mogu i bolje od prošlogodišnjeg rezultata. Na klupi im je najtrofejniji evroligaški trener Željko Obradović sa velikim iskustvom i kvalitetom.  Dolaze u momentu koji nas navodi na jedan dodatni oprez jer je sasvim prirodno da će oni sa svim tim kapacitetima,  reagovati u odnosu na taj poraz koji je bio neplaniran kako u Evroligi tako i u domaćem prvenstvu i da će dati sve od sebe da sa pozitivnim rezultatom izađu iz sutrašnjeg duela.

Ipak, Radonjić podseća da sledi još jedan duel sa ekipom koja želi da se plasira na fajnal for:

“Mi smo u poziciji da igramo ovaj meč nakon dva teška meča protiv Reala i Himkija gde smo ubedljivo savladani, nailazimo na trećeg rivala koji je među prvima u ovogodišnjem evroligaškom izdanju, znači i Himki i Real i Fenerbahče će siguran sam biti u borbi za najveći plasma ove sezone.  Naravno da nije ni malo jednostavno igrati protiv tih rivala, posebno jer je ova utakmica sutra kod nas i posebno jer je u nekom momentu, kada taj početak Evrolige zahteva neko maksimalno izdanje ekipa koje imaju ambicije da naprave korak više od drugih ekipa, za razliku od ekipa koje imaju ovaj kvalitet koje mogu sebi da dozvole da ne budu na onom nivou na kojem će biti siguran sam kad dođu elimicione borbe u plej – ofu i naravno, na Fajnal foru”

Nastup Maika Cirbesa je pod znakom pitanja, što je nova problem za već desetkovani tim crveno-belih:

” Potrebno je dosta vremena da dođemo do nekog optimalnog izdanja ovogodišnjeg tima Crvene zvezde. Ono sto hoću da kažem je da nam je cilj u ovom duelu da budemo bolji nego što smo bili u prethodnim mečevima, i da naj način pokušavamo iz dana u dan da dođemo do nečega što će nam omogućiti da imamo jednu bazu za realan optimizam i da ćemo kada to bude najpotrebnije, to ne znači da nemamo ambicija, ali realna postavka u ovom trenutku je takva

Cirbes nije radio sa nama sinoć, a ja se iskreno nadam da će na treningu uoči utakmice biti prisutan. Između mečeva umesto da ga spremamo, mi pokušavamo da ga regenerišimo. Moramo da vodimo računa o njemu” rekao je Radonjić i nastavio o pojačanjima Štimcu i Mileru:

“Napravili smo dobre poteze njihovim dovođenjem. Iako je bilo kritika na račun njihove igre protiv Himkija, treba da vam bude jasno da su oni ušli samo da bi se što bolje pripremili za meč sa Partizanom. Ja sam siguran da treba da sačekamo i – oni će podići nivo svoje igre kada to bude najpotrebnije”.

Za kraj, možda i najvažnije. Krcata “Kombank Arena” pomagala je u prošlosti da padaju favorite “na papiru”:

“Svaki glas nam je potreban za svaki poen”! rekao je trener Crvene zvezde Telekom pred utakmicu koja se igra u petak od 20 časova. Prodaja karata obavlja se u svim poslovnicama Eventima i blagajnama “Kombank Arene” do početka meča.

Скочи на траку са алаткама