Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Odbojkašima Zvezde set u Finskoj

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV od ekipe VaLePa Sastamala u Finskoj rezultatom 3:1, po setovima 25:21, 25:22, 16:25, 25:18, za 104 minuta igre.

Posle uvodnog ispitivanja snaga Finci su došli do prednosti od tri poena sredinom prvog seta. Zvezda uspeva da uhvati priključak i stigne na samo poen zaostatka, ali domaći u završnici vezuju dva poena i dolaze do vođstva – 25:21.

Odbojkaši VaLePa su u drugom setu nastavili sa odličnom igrom i posle prvog tehničkog tajm auta stiču vođstvo od pet poena (9:4). Naši odbojkaši su pokušavali da sustignu rivala, stizali do zaostatka od dva poena, ali su domaći odmah uzvraćali u serijama, pa je njihovo vođstvo u jednom trenutku iznosilo i šest poena razlike (20:14). Do kraja drugog perioda nije bilo većih promena, pa su Finci duplirali vođstvo u setovima – 25:22.

Treći period igre je u potpunosti pripao izabranicima Dragana Kobiljskog. Zaigrali su naši odbojkaši znatno bolje. Posle prvog tehničkog tajm auta crveno-beli serijom od šest poena dolaze do 8:14. Do kraja seta Zvezda postepeno povećava prednost i smanjuje rezultat u setovima – 16:25.

Očekivalo se da će Beograđani nastaviti u istom tempu, ali je to izostalo. Držali su crveno-beli rezultatski priključak sve do prvog tehničkog tajm auta, a onda je finska ekipa u serijama osvajala poene i stigla do nedostižnih 21:9 u četvrtom setu. Odbojkaši Zvezde su uspeli samo da ublaže rezultat koji je na kraju četvrtog seta iznosio 25:18.

Najefikasniji na meču bio je Dušan Stojsavljević sa 17 poena. U našoj ekipi su se istakli i Aleksandar Škrbić sa 16, odnosno Aleksandar Gmitrović sa 13 osvojenih poena.

Revanš utakmica šesnaestine finala Kupa CEV će se igrati u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu 17. novembra od 18 časova.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Ukoliko eliminiše Fince, Crvena zvezda će u osmini finala (2. i 16. decembar) igrati protiv pobednika duela Antverpen (Belgija) – Foinikas Siros (Grčka). Ukoliko izgube od Finaca, crveno–beli će takmičenja nastaviti u šesnaestini finala (2. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016. protiv pobednika duela 2. kola Kupa Izazivača: Anortozis Famagusta (Kipar) – Hapoel Kfar Saba (Izrael).

VaLePa Sastamala – Crvena zvezda 3:1 (25:21, 25:22, 16:25, 25:18)
Dvorana: Veksve Arena, Sastamala. Gledalaca: 1017. Sudije: Steponavičijus (Litvanija) i Til (Nemačka). Trajanje meča: 104 minuta.
VALEPA SASTAMALA: A. Esko 4, Krastins 13, M. Esko, Neviadomskij 13, Levčenko 12, Korhonen (libero), Venski 7, Kunari 12. Nisu igrali: Jokinen, Oksala i Vahela. Trener: Ugis Krastins.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 6, Jevtić (libero), Škrbić 16, Gmitrović 13, Štavlić, Milutinović 8, Stojsavljević 17, Blagojević, Buculjević 3. Nije igrao: Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama