Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Nataša Kovačević ponovo u Zvezdi i na parketu!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Nataša Kovačević, heroina svetske košarke, tačno dve godine, i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Madarskoj, objavljuje svoj povratak na košarkaški teren i to kao igračica KKŽ Crvena zvezda!
Nekadašnja prvotimka našeg kluba, tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008.godine, igrajuci za crveno-bele, KK Partizan, Voždovac, i madarski Ðer.
Nakon tog 7. septembra 2013. godine kada je doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.
Postala je inspiracija mnogima, i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam.
To pokazuje i na ovom primeru. Nataša je velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.
I to će se dogoditi u najskorijoj budućnosti. Nataša vec dva meseca vredno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića, i već je pokrenut postupak registracije za nastupe u prvoj ligi Srbije. KKŽ Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već konsultovani i predstavnici KSS, i FIBA, i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slucaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket.
KKŽ Crvena zvezda

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama