Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Nataša Kovačević ponovo u Zvezdi i na parketu!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Nataša Kovačević, heroina svetske košarke, tačno dve godine, i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Madarskoj, objavljuje svoj povratak na košarkaški teren i to kao igračica KKŽ Crvena zvezda!
Nekadašnja prvotimka našeg kluba, tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008.godine, igrajuci za crveno-bele, KK Partizan, Voždovac, i madarski Ðer.
Nakon tog 7. septembra 2013. godine kada je doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.
Postala je inspiracija mnogima, i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam.
To pokazuje i na ovom primeru. Nataša je velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.
I to će se dogoditi u najskorijoj budućnosti. Nataša vec dva meseca vredno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića, i već je pokrenut postupak registracije za nastupe u prvoj ligi Srbije. KKŽ Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već konsultovani i predstavnici KSS, i FIBA, i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slucaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket.
KKŽ Crvena zvezda

 

Скочи на траку са алаткама