Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ABA liga: Crvena zvezda Telekom – Partizan NIS 92:77 (izveštaj)

Autor: CZBG, PavleCZBG

Košarkaši Crvene zvezde su u okviru osmog kola ABA j.t.d. lige savladali večitog rivala, Partizan, rezultatom 92:77. Najefikasniji u crveno-belom taboru bili su pojačanja, Miler (17) i Štimac (13); mladi igrači; Tejić (11) i Gudurić (10); kao i kapiten, Branko Lazić (14), dok je plejmejker Gal Mekel ubacio 12 poena uz 9 asistencija.

bts5416
Igrači Crvene zvezde su katastrofalno počeli meč što je eskaliralo u dvocifrenu prednost Partizana na kraju prve četvrtine (13-24). Loši procenti šuta iz igre, kao i mnoštvo na “glup” način primljenih poena su uticali na ovaj rezultat.
Kvinsi Miler, Marko Gudurić i Vladimir Štimac su u drugoj četvrtini uspostavili kontrolu i prednost koja do kraja meča nije ispuštana. Miler je posle nekoliko sjajnih poteza i erupcija oduševljenja sigurno pokupio simpatije navijača Crvene zvezde, a Marko Gudurić je zasigurno svojim potezima još jednom pokazao o kakvom talentu i potencijalu je reč. U ovom periodu igre, košarkaši u crveno-beloj opremi su ubacili čak 32 poena, te se na pauzu između dva poluvremena otišlo sa rezultatom 45:40 u korist našeg tima.

bts5575
Treću četvrtinu je obeležila nešto bolja igra košarkaša Partizana koji su u ovoj četvrtini postigli 20 poena, kao i prosječna igra Crvene zvezde koja je ovaj period dobila rezultatom 23:20
U četvrtoj četvrtini su crveno-beli stigli do velike prednosti koja je u jednom trenutku iznosila +22, ali crno-beli su zahvaljujući praznom hodu u jednom delu četvrte četvrtine smanjili rezultat na donekle pristojnih +15.
Povratnik na Mali Kalemegdan, Vladmir Štimac, je odigrao sjajnu utakmicu i maltene zabeležio dabl-dabl učinak (13 poena i 9 skokova).
Nema sumnje da je ova pobeda naše ekipe pala u senku povratka velikog majstora košarke, Markusa Vilijamsa, koji će našu ekipu pojačati prvog decembra, kada ističe njegova suspenzija od strane FIBA-e.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама