Рукомет Рукомет/Извештаји

Požežani prekinuli Zvezdinu seriju (foto galerija)

Autor: CZBG, izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Sloga iz Požege priredila je iznenađenje u Beogradu i slavila protiv Crvene zvezde u 7. kolu Super lige Srbije rezultatom 28:26 (14:12). Požežani su na taj način prekinuli seriju crveno-belih od pet pobeda u svim takmičenjima i naneli ekipi Nenada Peruničića prvi poraz u sezoni.

Gosti su u nastavku meča nametnuli čvrstu odbranu i stvorili veliku zalihu od sedam golova razlike, koju Zvezda nije uspela da stigne, iako je četiri minuta pre kraja smanjila na dva gola zaostatka golovima mladog Spasoja Gačevića.

Ništa nije moglo nagovestiti ovakav epilog obzirom da su domaći dobro počeli meč i golovima Babića i Šotića poveli sa 4:2. Međutim, gosti su sve vreme disali za vratom crveno-belima. U igri ih je održavao raspoloženi Dušan Mirić, pa prednost lidera na tabeli nije bila veća od jednog do dva pogotka.

Posle još jednog izjednačenja, Zvezda uspeva da ponovo pobegne na +2 (9:7), atraktivnim golom Babića, a zatim i Gačevića. Golmani su imali svoj dan u prvom poluvremenu, pa su Zlatanović kod domaćih i Milenković na golu gostiju ubeležili veći broj uspešnih intervencija. Poslednje vođstvo od dva razlike crveno-beli su imali nakon odlično istrčanog napada Radosavljevića za 10:8 u 21. minutu.

U finišu prvog poluvremena dolazi do pada u Zvezdinoj igri, što gosti koriste i u 25. minutu prelaze u vođstvo petim pogotkom Mirića za 12:11. Do poluvremena uspevaju da steknu dva gola prednosti i na odmor odlaze sa vođstvom od 14:12.

Potpuni raspad sistema u redovima tima iz Ljutice Bogdana viđen je u nastavku. Zvezda nikako nije uspevala da nađe rešenje za čvrstu igru Sloge, od čije su se odbrane odbijali kao od neprobojnog zida. Na to su se nadovezale i početničke greške u dodavanju, gaženje aut linije, a da nesreća bude veća Požežani su pronašli rešenje i za golmana Zlatanovića, kojeg je zamenio mladi Antelj, ali to Zvezdu nije trglo iz letargije.

Gosti su najpre otišli na +4 (18:14), a zatim su serijom od 3:0 došli do vođstva od šest razlike (21:15). Raspoloženi Delibašić pravio je velike probleme domaćem timu po desnoj strani i nemilice cepao mrežu. Agonija je produbljena sa dva gola Milićevića iz sedmeraca za 25:18 u korist Sloge.

Tada je nešto konačno kliknulo u glavama crveno-belih, koji su zaigrali znatno angažovanije u odbrani i serijom od 5:0 sa tri gola u nizu mladog Spasoja Gačevića stigli na samo minus dva (23:25) u 56. minutu. Trener gostiju zatražio je minut odmora, a probuđena publika podrškom je dodatno ulivala energiju Zvezdi u pokušaju da dođe do velikog preokreta.

Ipak, sve je ostalo na tome, jer je ekipa iz Požege preko nezaustavljivog Delibašića pobegla na 27:23. Zvezdin poslednji trzaj golovima Dragutinovića i Mandića nije bio dovoljan, jer je Krsmančić povisio na 28:25. Vremena za novo sustizanje zaostatka više nije bilo.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Aleksandar Dragutinović sa sedam pogodaka, koliko je postigao i Dušan Mirić u gostujućem timu. Zvezdi ostaje da poradi na otklanjanju nedostataka u igri, koji su se najbolje mogli primetiti na ovom susretu.

Crvena zvezda – Sloga 26:28 (12:14)

Beograd – Dvorana: Šumice. Gledalaca: 300. Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (3), Sloga 5 (5). Isključenja: Crvena zvezda 6, Sloga 6 minuta.

Crvena zvezda: Šotić 2, Bojičić, Radosavljević 4 (1), Dragutinović 7 (2), Vokši, Damnjanović, Gačević 4, Rodić, Antelj, Zlatanović, Todorović 2, Mandić 3, Babić 4, Damjanović, Leovac, Milutinović.

Sloga: Raković, Žarković, Milićević 2 (2), Jestrović, Andrejević, Delibašić 4, Stojčić, Krsmančić 5, Milenković, Žegarac 5, Grujičić, Pavlović 1, Kaltak 4, Mirić 7 (3), Dimitrijević, Laković.

Crveno-beli su ostali na prvoj poziciji, ali sada im društvo prave Sloga i Metaloplastika. Sva tri tima imaju po 11 bodova, a na strani Crvene zvezde je bolja gol razlika. U sledećem kolu ekipa sa Marakane gostuje u Požarevcu.

no images were found

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама