Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Zvezda nadigrala Vojvodinu

Izvor: http://www.okcrvenazvezda.com

Posle dva poraza na startu sezone, u finalu Super Kupa i potom na otvaranju prvenstva na gostovanju u Ljigu, Crvena zvezda je stigla do velike pobede. I to protiv Vojvodine NS seme rezultatom 3:0, po setovima 27:25, 25:20, 25:18.

Sjajno su igrali beogradski crveno-beli protiv favorizovanog rivala, zasluženo su osvojili sva tri boda i iskupili se za kiks protiv Spartaka.

Prvi set je, ispotavilo se, bio ključan. Dugo su Novosađani imali prednost, poveli su sa 8:5, nešto kasnije imali su i 16:12, u završnici je ponovo razlika iznosila tri poena u korist gostiju (21:18).

Ali, Zvezda je tražila svoju igru i napokon je pronašla kad je bilo najpotrebnije. Popravili su domaći servis, naterali goste na nekoliko grešaka i uspeli da preokrenu rezultat u prvom periodu – 27:25.

U nastavku meča potpuno drugačija priča. Od početka do kraja Zvezda je bila taj tim koji je diktirao ritam, kontrolisao rezultat, a sa druge strane nije bilo odgovora.

Potpuno su domaći zaustavili Nikolića i Vemića, Novosađani nisu imali ni učinak kroz sredinu. Sa druge strane, šampion je igrao sjajno, pa je brzo duplirao prednost – 25:20.

Kad je u trećem periodu Zvezda povela sa 12:5 na tehničkom tajm-autu činilo se da će sva tri boda, bez većih problema, ostati u Beogradu. Ipak, gosti su pokušali nemoguće, pa su ubrzo naterali Kobiljskog da zatraži taj-aut (14:11).

Vratili su naši odbojkaši brzo igru iz prva dva seta, vezali su nekoliko poena i otišli ponovo na „plus pet“ (18:13). Nedugo potom bilo je i 22:16 za Zvezdu, a ubrzo posle meč je bio rešen – 25:18.

Najefikasniji na meču bio je Aleksandar Gmitrović sa 15 poena. Aleksandar Škrbić je dodao 12, a Aleksandar Okolić 11 poena. U Vojvodini se istakao Aleksandar Minić sa 14 poena.

Crvena zvezda sada ima polovičan učinak posle dva kola Wiener Stadtsiche Super lige, a u narednom kolu će gostovati odbojkašima Inđije. Pre tog duela crveno-bele očekuje premijera na evropskoj sceni, jer će u sredu 4. novembra gostovati ekipi VaLePa Sastamala u Finskoj u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV.

Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 3:0 (27:25, 25:20, 25:18)
Dvorana: USC „Voždovac“ na Banjici. Gledalaca: 100. Sudije: Goran Gradinski i Svetlana Zotović (oboje Beograd). Trajanje meča: 80 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 11, Škrbić 12, Gmitrović 15, Milutinović 3, Jakovljević 9, Buculjević 2, Jevtić (libero), Munćan 1, Lukić, Đurđević, Stojsavljević, Blagojević. Trener: Dragan Kobiljski.
VOJVODINA NS SEME: Simić 3, M. Nikolić 7, Stanković 5, Vemić 7, Jovanović, Minić 14, Peković (libero), Bojičić 2, Premović 3, Mehić 5, Radović 2, Kujundžić. Trener: Strahinja Kozić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama