Рукомет Рукомет/Извештаји

Pobeda rukometaša protiv Loznice u kupu Srbije (foto galerija)

Izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde slavili su na gostovanju protiv Loznice rezultatom 29:26 (16:13) u osmini finala Kupa Srbije i na taj način su izborili plasman u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja.

Trener Crvene zvezde Nenad Peruničić pružio je priliku mlađim snagama, tako da na gostovanje protiv člana Prve lige Centar nisu putovali junak derbija Nenad Mandić, kapiten Darko Todorović, prvi čuvar mreže Dejan Zlatanović i pivot Dejan Babić. Mlađi rukometaši dobili su veliku minutažu.

Zvezda je na samom startu stekla dva gola prednosti, ali su domaći ubrzo izjednačili na 2:2, a zatim i na 3:3, da bi gosti iz Beograda odmah ponovo pobegli na +2 (5:3) u 8. minutu. Golovima Bojičića i Dragutinovića crveno-beli su došli do 10:7 u 17. minutu, ali, kada su se raspoloženom Milanu Vučićeviću pridružili ostali saigrači, Loznica je uspela da poravna na 12:12 u 23. minutu.

Finiš prvog dela igre pripao je Zvezdi, koja pravi seriju od 3:0 golovima Gačevića, Bojičića i Damnjanovića, vraća najveću razliku i na odmor odlazi sa prednošću od 16:13.

Loznica se nije predavala. To je jedan vrlo dobar tim koji će sigurno vrlo brzo napredovati u viši rang ukoliko zadrže trenutni sastav. Nije im dugo trebalo da još jednom izjednače rezultat (17:17), ali Zvezda uspeva da odbije njihov nalet i ponovo se odlepi na tri razlike (21:18) u 40. minutu.

Kasnije je sve bilo mnogo lakše. Perunova mlađarija ubrzo je stigla i do vođstva od pet razlike (24:19), da bi Loznica u finišu uspela da ublaži poraz i časno se oprosti od takmičenja u Kupu Srbije.

Još jednu odličnu partiju imao je Aleksandar Dragutinović, koji je postigao čak 11 golova za crveno-bele i bio najefikasniji akter utakmice. Pratio ga je Nikola Damnjanović sa pet pogodaka, dok je pivotmen Mladen Bojičić četiri puta pogađao mrežu. U ekipi Loznice prednjačio je Milan Vučićević “Tučkin“ koji je zabeležio 10 golova, dok su Miljan Vukojčić i Lazar Arnautović zabeležili po četiri pogotka. Za domaći sastav odlično je branio Nemanja Marjanović.

Loznica – Crvena zvezda 26:29 (13:16)

Loznica – Dvorana: UFK Lagator. Gledalaca: 900. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Zemun). Sedmerci: Loznica 1 (1), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Loznica 2, Crvena zvezda 6 minuta.

Loznica: Bocev, Oljača 3, Jovanović, Ćosić, B. Marković, Lekić 1, Vukojčić 4, Vučićević 10 (1), Ivanović, Matić 2, Zečević, Mijić, Marjanović, Mitrović 1, Arnautović 4, Cvijić 1.

Crvena zvezda: Janketić, Šotić, Bojičić 4, Radosavljević, Dragutinović 11 (2), Vokši 3, Damnjanović 5, Gačević 1, Rodić, Antelj, Draškić 1, L. Nikolić, Damjanović 3, Leovac, Lijeskić, Milutinović 1.

Crveno-beli su uspešno započeli takmičenje u Kupu, a sledeću utakmicu igraju u nedelju od 16 časova i 30 minuta u dvorani Šumice, kada u okviru 7. kola Super lige Srbije dočekuju drugoplasiranu Slogu iz Požege.

no images were found

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама