Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Cirbesova povreda razlog za brigu

Izvor: b92.net

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim očekuje težak meč na gostovanju Himkiju u okviru trećeg kola Evrolige.

”Crveno-bel” u petak od 18 časova gostuju u Moskvi, a pred taj susret oba tima imaju pojednu pobedu i poraz u elitnom takmičenju.

U prestonici Rusije Zvezda će biti pojačanja Vladimirom Štimcem i Kvinsijem Milerom, a bez i dalje povređenog Nemanje Dangubića.

Idemo u goste ekipi koja je osvajač Evrokupa. Angažovanjem igrača najvećeg rejtinga u Evropi, pokazuju da imaju velike ambicije i u Evroligi. Konkurisaće za sam vrh, koliko mogu, pokazali su već protiv Reala na startu takmičenja. Međutim, posle poraza od Bajerna u Minhenu, sigurno će pokazati reakciju, i želju da odigraju što bolje. Mi ćemo pokušati da odigramo dobar takmičarski meč, ali nas sigurno očekuje težak posao”, naglasio je Radonjić.

Radonjić je naglasio da je situacija u ekipi posle serije povreda bolja, ali da to ne znači da nema razloga za brigu.

Sa nama je krenuo i Vladimir Štimac, posle nekoliko dobrih treninga i perioda aklimatizacije Kvinsi Miler će sigurno igrati u Moskvi, i nadam se da će to dati dodatni motiv igračima. Razlog za brigu je povreda Majka Cirbesa koji ima problema sa bolovima u leđima, ali se nadamo da nije u pitanju ništa ozbiljno”, istakao je Radonjić.

Stefan Jović očekuje od ekipe da odigra borbeno, motivisano, ali ulogu favorita prepušta domaćinu.

Himki je izuzetno jak i kvalitetan tim. Nezvanično, imaju najveći budžet od svih timova u Evroligi, što dovoljno govori o njihovim ambicijama. Doveli su odlična pojačanja, ostali su Koponen i Rajs koji su bili nosioci igre i u prethodnoj sezoni. Pod košem su tu Ogustin i Dejvis, tu je i Todorović, mnogo dobrih igrača. Sve ovo govori da su spremni da naprave ozbiljan iskorak u Evroligi. Posle Bajerna i poraza, sigurno žele da odigraju motivisano, na nama je da odgovorimo, odigramo dobru utakmicu, i izvučemo neke dobre stvari koje bi proizašle iz te utakmice. Ipak, Himki je favorit u ovom meču” rekao je Jović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama