Фудбал Фудбал/Вести

Apel za javnost

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U subotu, 31. oktobra od 17 časova, biće odigrana utakmica 16. kola Superlige u kojoj se sastaju Crvena zvezda i OFK Beograd.

Apelujemo na sve koji će doći na stadion u subotu da navijaju fer i sportski, ne uskaču na teren pre, za vreme i po završteku utakmice, i ponašaju se u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Prilazi, ulazi i same tribine biće snimane pre, za vreme i posle utakmice.

Kapije stadiona biće otvorene u 15:30, pa pozivamo navijače da dođu ranije, na vreme obezbede svoje ulaznice i uđu na stadion, kako bi se izbegle kasnije gužve. Nemojte donositi predmete koji su po Zakonu zabranjeni za unošenje na stadion.

Posetioci utakmice dužni su da postupaju po zahtevima redarske službe. Treba istaći da je redarskoj službi zabranjeno uzimanje ulaznica od posetilaca. Ukoliko posetilac ima problem sa očitavanjem ulaznice iz bilo kog razloga, o tome treba da obavesti rukovodioca ulaza, nipošto da daje ulaznicu redaru. Licima pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava neće biti dozvoljen ulaz na stadion.

Karte su vlasništvo kupaca, i niko, pa ni redar, nema pravo da ih oduzme. Molimo navijače da poštuju numeraciju koja se nalazi na kartama.

Policija će uoči, za vreme i posle utakmice, sprovoditi rigorozne mere i vršiti kontrolu.

Svi predstavnici medija moraju se legitimisati na ulazu u Medija centar stadiona „Rajko Mitić“, dok fotoreporteri i snimatelji koji će biti na terenu moraju imati marker, a takođe naglašavamo da neće biti pušteni na altetsku stazu bez opreme za snimanje.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Izvinte na smetnji, ali bih da opišem, da ne kažem, “prijavim”, slučaj u kojem sam i sam učestvovao ne tako davno. Krajem avgusta, igrala se prvenstvena utakmica Zvezda-Javor (ako se dobro sećam). Na pola sata pre početka na zapadu su radile SAMO DVE blagajne! Gužva je bila neopisiva. Svima koji su stajali u redu je bilo manje-više jasno da neće ući pre 20. minuta utakmice!
    I tu se pojavljuje “lik-spasilac”. Čovek mi prilazi i velikoduišno nudi da “ubrza proceduru”. Kako? Lako! Samo mu treba predati lovu u ruke i – eto nas unutra! Nas je bilo šestoro. Predali smo mu ukupno 3000 dinara, nakon čega smo dobili detaljna uputstva. Ustvari, sve je bilo prilično jednostavno. Rekao nam je, “ulazite dva po dva – idete na taj i taj ulaz”. Mi smo prvo poslali dvojicu, čisto da vidimo da li to baš tako funkcioniše. Oni su ušli bez problema. Nakon njih, ušli smo i mi – svih 4.
    Da li sam prekršio nekakav zakon? Jesam! Da li sam bio jedini? Daleko bilo!
    Frapantno je to da je ulaz u stadion postao nešto nalik crnoj berzi, naša mini verzija “sive ekonomije”. Ko zna koliko ljudi živi od ovoga! Čovek na ulazu + čovek ispred ulaza + obezbedjenje…!

    Čisto sumnjam da o ovome nemaju pojma u upravi. Takodje, čisto sumnjam da ih boli briga što pare koje bi trebalo da ulaze u klupsku blagajnu odlaze u džepove “samostalnih preduzetnika”.
    Jer, da im je stvarno stalo do svakog dinara – valjda bi otvorili još najmanje dve blagajne! Jel to toliko teško??? Razmišlja li IKO u upravi o ovome?
    Ili su i ONI u “talu”, pa se na kraju sav ovako zaradjeni novac deli na ravne časti?
    “Časti”, rekoh? Izvinjavam se. Ovde časti nema niti će je biti.

Скочи на траку са алаткама