Кошарка Кошарка/Вести

Vladimir Štimac: Vratio sam se kući

Izvor: novosti.rs

Kada stigne Zvezdin poziv, ne postavlja se pitanje da li ćemo se dogovoriti. Ne mogu da zamenim Bobija, ali ću ostaviti srce na terenu – poručio je Vladimir.

DOBRO došao kući, Vladimire! Rečenica kojom je Crvena zvezda pozdravila povratak na Mali Kalmegdan svog nekadašnjeg centra Vladimira Štimca (1987, 211 cm), koji je u utorak potpisao ugovor sa srpskim i jadranskim šampionom do kraja sezone. Iste reči u razgovoru za “Novosti” koristi i večiti ljubimac “delija”, koji je sezonu započeo u madridskom Estudijantesu. Jedan poziv bio je dovoljan…

Kada stigne Zvezdin poziv, ne postavlja se pitanje da li ćemo se dogovoriti. Dovoljno je da čujem glas ljudi iz mog kluba – priča Štimac dok njegova supruga užurbano priprema selidbu porodice iz Madrida u Beograd. – Iskoristio sam klauzulu u ugovoru po kojoj mogu da napustim klub uz određeno obeštećenje, koje je Zvezda već uplatila. Želim da se zahvalim predsedniku Čoviću i treneru Radonjiću na ukazanom poverenju.

Dakle, dobro došao kući…

Da, Zvezda je moja kuća, uvek je to bila i za mene nikad neće biti posao – kaže Štimac, koji je crveno-beli dres nosio od 2008. do 2010. – Toliko sam srećan i uzbuđen što se vraćam kući da ne znam šta da kažem. Iskreno, mislio sam da ću se vratiti ranije, ali trenutak za povratak uopšte nije loš. Daću sto odsto svojih mogućnosti, kao i uvek, da se što pre uklopim i pomognem Zvezdi da ostvari rezultate iz prošle sezone.

Dolazak Štimca ide u prilog priči da trenutak rastanka crveno-belih i SofoklisaSkorcijanitis zavisi od dužine trajanja pregovora o sporazumnom raskidu ugovora sa grčkim centrom, koji nije uspeo da donese timu ni delić učinka kakav je imao Boban Marjanović. Ni momak koji je prošle godine sa reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji, ne gaji iluzije da je moguće dublirati Bobija.

– Niko ne može da zameni Bobija, ni u igračkom ni u ljudskom smislu. Mogu samo da obećam da ću ostaviti srce na terenu.

Zbog toga se i nastanio u srcima Zvezdinih navijača.

– Sada sam stariji i malo zreliji, tako da se neću radovati posle svakog koša kao klinac od dve godine. Moram da čuvam snagu za ozbiljnije poteze.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама