Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Veliki preokret odbojkašica Zvezde u Češkoj

Izvor: http://www.okcrvenazvezda.com

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su trijumf u prvom nastupu u Evropi u ovoj sezoni. Crveno-bele su u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV savladale, posle velike borbe, ekipu Kralovo Pole u Brnu sa 2:3, po setovima 26:24, 25:21, 21:25, 16:25, 8:15, za 135 minuta igre.

Iako su gubile na početku meča sa 2:0 u setovima, naše ododbojkašice su smogle snage da preokrenu rezultat u svoju korist, pobede sa 2:3 i olakšaju sebi posao u revanš meču koji se za dve nedelje igra u Beogradu.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, izabranice Aleksandra Boškovića su stekle opipljivu prednost nakon prvog tehničkog tajm auta. Bilo je 7:10 za naš tim, a potom je bilo i pet poena prednosti za crveno-bele 12:17, a onda i 14:19. Domaće su potom dobrim servisom i greškama u napadu naših devojaka osvojile šest poena u nizu i preuzimaju vođstvo. Usledila je rezultatska klackalica, a Čehinje uspevaju da dođu do set lopte. Prvu nisu iskoristile, ali su potom imale još jednu priliku koju nisu propustile – 26:24.

Tokom celog drugog seta ekipa iz Brna je imala vođstvo. Posle početnih 4:0, Zvezda je sredinom seta uspela da pristigne domaće i sa četiri vezana poena izjednači rezultat na 12:12. Međutim na drugom tehničkom tajm autu Čehinje su ponovo imale lepo vođstvo (16:13). Duplirale su svoju prednost (20:14), a crveno-bele nisu imale snage da se primaknu Čehinjama koje dolaze do 2:0 u setovima – 25:21.

Ponovo je Zvezda na početku, ovoga puta trećeg, seta gubila, sada sa 4:1. Ipak, vrlo brzo crveno-bele uspostavljaju rezultatsku ravnotežu, a onda preuzimaju i vođstvo. Na prvom tehničkom tajm autu Zvezda je vodila sa 7:8, a onda na servis Vesne Đurišić osvaja narednih šest poena i dolazi do prednosti od 7:14. Do drugog obaveznog predaha u trećem periodu igre domaće smanjuju na 12:16, a onda prilaze na samo poen zaostatka. To je nateralo Aleksandra Boškovića da zatraži tajm aut posle koga su naše devojke zaigrale mnogo bolje, uvećavaju vođstvo i smanjuju rezultat na 2:1 u setovima – 21:25.

Sav svoj potencijal mlada ekipa Crvene zvezde pokazuje u četvrtom setu. Nakon prvog tehničkog tajm auta crveno-bele stiču četiri poena prednosti (6:10). Međutim, Čehinje dolaze do izjednačenja 11:11, nakon čega Bošković traži tajm aut. Reči trenera ponovo su podigle ekipu koja stiče novo vođstvo koje do kraja postepeno povećava i ubedljivom igrom izjednačava rezultat u setovima – 16:25.

Nastavile su naše odbojkašice sa odličnom partijom. Povele su od samog starta odlučujuećeg seta, a na promeni strana imale su tri poena prednosti (5:8). Posle tajm auta domaćeg tima pri rezultatu 5:9, zaostatak pada na samo dva poena. Novim tajm autom koji je ovoga puta zatražio naš trener crveno-bele osvajaju četiri poena i stiču nedostižnu prednost. Sigurnom igrom i velikom požrtvovanošću Zvezdine dame koriste prvu od šest meč lopti – 8:15.

Najefikasnija u našem timu bila je Bojana Milenković koja je osvojila 21 poen. Sjajnu partiju pružio je blokerski tandem Đurišić (17) – Čanak (13), a pridružila im se i korektorka Katarina Marinković sa 12 poena. U ekipi iz Brna se istakla Vendula Merkova koja je sa 30 poena bila najbolji pojedinac meča.

Revanš utakmica šesnaestine finala Kupa CEV je na programu 10. novembra od 18 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Crvena zvezda će, ukoliko eliminiše Čehinje, u osmini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv pobednika dvomeča Volej Kenic (Švajcarska) – HPK Hamenlina (Finska). Ukoliko ne uspe da se plasira u osminu finala Kupa CEV, Crvena zvezda će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: CSM Bukurešt (Rumunija) – Jedinstvo Brčko (Bosna i Hercegovina).

KRALOVO POLE – CRVENA ZVEZDA 2:3 (26:24, 25:21, 21:25, 16:25, 8:15)
Brno – Dvorana: Mestska Hala Vodova. Gledalaca: 450. Sudije: Aleksandr Sudzjeu (Belorusija) i Jasmin Hujsenović (BIH). Trajanje meča: 135 minuta.
KRALOVO POLE: Doležalova 7, Pospišilova 4, Merkova 30, Meličarkova (libero), Suča 8, Tešarova 7, Diatkova, Hrazdirova, Kedi 14, Podhrazka. Trener: Bruno Napolitano.
CRVENA ZVEZDA: Đurišić 17, Sekulić 9, Čanak 13, Marinković 12, Rosić (libero), Brđović, Radmilović, Milenković 21, Tasić 1, Pucarević 3. Trener: Aleksandar Bošković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама