SDCZ Hokej

Renesansa crveno-belih oklopnika

Izvor: http://www.srbijadanas.com

Hokejaši Crvene zvezde zabeležili su treći trijumf u isto toliko odigranih mečeva u državnom prvenstvu Slovenije, pošto su u nedelju savladali Bled u gostima rezultatom 5:4 (2:3, 1:1, 2:0).

Crveno-beli su nastavili sa odličnim igrama na gostovanjima na startu prvenstva Slovenije u kojem se takmiče u prvom delu ove sezone. Posle pobede nad Zagrebom (7:4) i Triglavom (5:3), mladi crveno-beli sastav upisao je i treći trijumf preokretom u poslednjem periodu zahvaljujući fenomenalnoj partiji reprezentativca Srbije Pavela Popravke koji je postigao čak četiri gola, među kojima i dva u poslednjih deset minuta meča, dok je jedan gol dao Petar Novaković.

Ovim trijumfom crveno-beli su stigli na deobu prvog mesta na tabeli sa vodećim Triglavom. Ekipa iz Kranja i naš predstavnik do sada su osvojili po devet bodova, s tim što Slovenci imaju bolju gol razliku, ali i dva odigrana meča više od beogradskog tima.

Učešće crveno-belih u slovenačkoj ligi predstavlja i ponovno formiranje ekipe u koju je pred početak sezone stigla nekolicina mladih reprezentativaca Srbije i koja će uz iskusnog seniorskog kolegu Roberta Sabadoša i povratnika u srpski hokej, bivšeg igrača Partizana, pomenutog Pavela Popravke, te slovačkog internacionalca Marijana Mikuša, pokušati da vrati beogradski klub na staze stare slave.

Zvezda je u prošloj sezoni domaćeg šampionata zabeležila samo tri pobede u 12 mečeva, da bi u polufinalu plej-ofa bila dva puta poražena od “večitog rivala” i desetostrukog uzastopnog šampiona Partizana (1:5, 1:2), a rezultatima na početku nove mogu da se nadaju mnogo boljim rezulatima u novoj sezoni.

TABELA: Triglav 9 (5 mečeva), Crvena zvezda 9 (3), Mladost 6 (2), Bled 6 (5), Mariibor 3 (2), Zagreb 3 (4), Medveščak II 0 (3). 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama