Фудбал Фудбал/Звездаштво

Nije htela ona njemu, zato će on njoj: Grujić o LŠ

Izvor: mondo.rs

“Ako uđemo u Ligu šampiona, onda me ni Barsa neće odvesti”, poručuje mladi vezista Crvene zvezde, ali i upozorava da je još prerano za euforiju.

Da je ostao stari sistem takmičenja, Crvena zvezda bi već sada mogla da počne sa pripremama za proslavu titule, kao i planovima kako da se konačno domogne grupne faze Lige šampiona.

Crveno-beli posle prvog kruga (15 kola) imaju 41 bod, čak 14 više od drugoplasiranog Borca iz Čačka, a 16 od “večitog rivala” i aktuelnog šampiona Partizana.

Bodovi će se, međutim, uoči trećeg kruga, odnosno plej-ofa i plej-auta, deliti, tako da će razlika biti duplo manja, što i nije bezbrižna prednost.

O tome, kao i svojim sjajnim partijama ove sezone, atmosferi u timu, interesovanju inostranih klubova i drugim temama, za MONDO je pričao Marko Grujić.

Mladi vezista bljesnuo je u poslednjih nekoliko utakmica, iako na početku sezone nije delovalo da će imati ulogu jednog od ključnih igrača u timu Miodraga Božovića.

“Posle prvog treninga koji je imao sa nama, trener mi je rekao da imam potencijal, ali je problem u snazi. To mi je ponovio i posle prijateljske utakmice sa Mordovijom uoči početka Superlige. Zato sam pojačao rad u teretani i posle toga me je stavio u tim”,otkrio nam je Grujić.

Čim je dobio šansu u startnoj postavi, 19-godišnji vezista ju je oberučke prihvatio i maksimalno iskoristio. Čak toliko da su mu po završetku utakmice sa Borcem iz Čačka navijači sa zapadne i istočne tribine stadiona Rajko Mitić skandirali ime!

“Ne mogu da opišem kako sam se osećao u tom trenutku! Nisam odmah shvatio, ali kada sam čuo da viču ‘Gruja, Gruja’, srce mi je zaigralo od sreće. Nisam očekivao da bi toliko brzo moglo da se dogodi tako nešto. To je privilegija”, iskren je visoki Beograđanin, koji bez obzira na kratko iskustvo već podiže publiku na noge svojim potezima.

Grujićev talenat odavno su primetili skauti mnogo bogatijih klubova od Crvene zvezde, međutim, on još nema u planu da se seli.

“Ne smetaju mi pisanja medija o interesovanju drugih klubova. To mi, uz igre na terenu i podršku navijača, samo pojačava samopouzdanje i tera me da budem još bolji”.

Letos se njegovo ime dovodilo u vezu sa Udinezeom, Juventusom, Romom, a potom su počeli da se pominju i engleski klubovi: Mančester junajted, Čelzi, Everton (čiji je direktor nedavno i bio u Beogradu da ga uživo vidi na delu).

Pitali smo ga da nam hipotetički kaže, ako bi morao da izabere, u kojem od tih klubova bi nastavio karijeru.

“Voleo bih u Englesku! Volim tamošnji ambijent na stadionima, kada je publika blizu terena i prenosi energiju na igrače. Nemam omiljeni klub, ali sigurno ne bih odmah otišao u neki od najvećih. Prvo bih u neki manji, pa onda dalje… Naravno, ne kažem da će Engleska biti moja naredna destinacija”, nasmejao se Grujić, shvativši da bi njegova izjava mogla da se protumači i kao da već zna gde će posle Crvene zvezde.

Marko Grujic, Marko GrujićFoto: MN Press

Zbog toga je i ponovio da još ne planira da ide iz Beograda.

“Voleo bih da osvojimo titulu, pa da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, a ako uđemo u nju, onda ni Barsa neće moći da me odvede! Jedino ako stigne ‘nepristojna ponuda’, tada će biti na klubu da odluči, jer svi znamo u kakvoj je situaciji trenutno Zvezda”,svestan je Grujić činjenice da bi njegovom prodajom klub mogao da reši dobar deo finansijskih problema.

Ipak…

“Nisam imao priliku da gledam Ligu šampiona na ‘Marakani’, pa bih zato voleo da igram u njoj kao član Crvene zvezde. Da nadoknadimo propušteno iz utakmice sa Rendžersom 2007”, još jednom je stavio do znanja koliko mu je stalo da ostane u voljenom klubu, u kojem je i ponikao.

Naravno, da bi Crvena zvezda uopšte i stigla do prilike da se bori za mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja, potrebno je da osvoji titulu u domaćem prvenstvu.

Za sada su crveno-beli na odličnom putu.

“Da je stari sistem takmičenja, prvenstvo bi već bilo gotovo. Ovako, ako ostanemo na +16 u odnosu na Partizan, bićemo u idealnoj poziciji, mada ne smemo da se opustimo. Treba očekivati i neki naš kiks, ali verujem da na zimsku pauzu možemo da odemo sa ovom razlikom”.

Grujić je, ipak, oprezan.

“Niko nije mogao da očekuje ovako nešto. Ovoliku razliku i ovakvu seriju pobeda. U poslednje vreme igramo kao iz bajke, postoji euforija među navijačima, već se priča o Ligi šampiona. Mi igrači, međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i da zadržimo koncentraciju. Ne smemo da primamo golove kao protiv Borca, i to dva”, priča ovaj 19-godišnjak kao da su iza njega godine i godine iskustva igranja na profesionalnoj sceni.

Atmosfera u timu je zaslužna za sve

Kao najvažniji šraf u crveno-beloj mašineriji koja hita ka osvajanju titule, Marko Grujić je istakao odličnu atmosferu u timu.

“To je najbitnije! To je ključ! Stranci su se stvarno fantastično uklopili i sve to zajedno je preduslov za dobre rezultate”, svestan je mladi fudbaler.

Dok je na terenu, visoki vezista najbolje sarađuje sa Mičelom Donaldom, uz kojeg čini zastražujući tandem koji treba proći pre nego što se dođe do odbrambene linije.

“Odlično smo se uklopili i mislim da se baš dobro dopunjavamo na terenu. Zahvaljujući njemu sam i postigao četiri gola u pet utakmica. Kada osetim da bih mogao da doprinesem u ofanzivi, ja mu kažem da on ostane i zatvori me. Nekada on ode napred, a ja ostanem”, priča Grujić i dodaje da mu komunikacija sa Holanđaninom nije problem.

“Pričamo na engleskom, ali zna i osnovne reči srpskog koje su potrebne na terenu. Ume da kaže ‘ledja’, ‘povratna’ i slično”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама