Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Real Madrid – Crvena zvezda Telekom (izveštaj)

Autor: CZBG, PavleCZBG

“Imamo problem sa povredama, posebno što se tiče Luke Mitrovića. Loše smo počeli utakmicu. Počeli smo da igramo bolje pred kraj treće četvrtine. Moraćemo da uložimo mnogo vise truda i uključimo naše mlade igrače. Mnogo rada je pred nama.” bile su riječi našeg trenera, Dejana Radonjića, nakon ubjedljivog poraza od madridskog Reala.
Loš početak utakmice igrača Crvene zvezde je u velikoj meri definisao ostatak meča. Taj loš početak nas je doveo do razlike od 36 poena na poluvremenu, što je stvarno previše za jednu evroligašku utakmicu .

U prvih dvadeset minuta, igrači Crvene zvezde su imali veliki broj nerezonski izgubljenih lopti, kao i veliki broj promašenih šuteva iz igre. Jedini igrači koji su se u prva dva kvartala igre donekle istakli su bili mladi igrači iz Zvezdinog pogona, Marko Gudurić i sedamnaestogodišnji Boriša Simanić koji su ubacili po 5 poena u prvom poluvremenu. Mnogo loša selekcija šuteva i rješenja u napadu je dovela do toga da je čitava ekipa za prvo poluvreme ubacila samo 20 poena.
Drugo poluvreme je bilo neuporedivo bolje u odnosu na prvo. U drugih 20 minuta meča, košarkaši Crvene zvezde su ubacili 51 poen (od toga 30 u četvrtoj četvrtini). Veliku ulogu u sjajnoj igri crveno-belih u drugom poluvremenu su imali Boriša Simanić, Marko Simonović, Stefan Jović i Maik Cirbes.
plusevi:
– Velika minutaža i sjajna igra mladog Boriše Simanića (10 poena, 4 skoka, 1 ukradena lopta i 2 blokade za 28 minuta na parketu)
– Dobra igra u drugom poluvremenu (51-42 u korist Crvene zvezde)
minusi:
– Čitavo prvo poluvrijeme
– Užasni procenti šuta iz igre (33,3%)
– Loše građenje sopstvenog obruča (Real je imao čak 15 ofanzivnih skokova!)
– Razočaravajuća igra pojačanja (Mekel, Tompson, Sofo i Nastić)

Скочи на траку са алаткама