Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Odbojkaši poraženi na startu prvenstva

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Iznenađenje na startu Super lige u Ljigu. Spartak je po prvi put u istoriji na domaćem terenu slavio protiv crveno-belih. Osvajač Balkanskog Kupa bio je u tri seta bolji od prvaka Srbije, Crvene zvezde.

Najavljivali su u ekipi koju sa klupe predvodi Bogdan Veličković da žele pobedu, u najoptimističkijim prognozama verovali su da do nje mogu posle pet setova.

Ali, igrači Spartaka su nadmašili sebe i sigurno su posle ovog trijumfa podigli lestvicu što se tiče očekivanja u novoj sezoni. Prvi set je, ispostavilo se, bio najbitniji. Spartak je tokom čitavog uvodnog perioda imao prednost, ali je ovaj deo igre rešen u njihovu korist tek na razliku – 26:24.

Ulilo je to dodatno samopouzdanje domaćinu, koji je bio odličan i u drugom periodu. Konstatno je Spartak povećavao prednost, sve do konačnih – 25:18. U trećem setu crveno-beli su samo uspeli da povedu sa 8:4, usledio je brzi preokret, a potom i trijumf Spartaka – 25:20.

Najbolji u redovima našeg tima bili su Aleksandar Okolić i Aleksandar Gmitrović sa po 11 poena, dok je Nemanja Jakovljević upisao 10 poena.

Crveno-bele u sledećem kolu očekuje još jedan težak meč pošto im u goste dolazi Vojvodina NS seme.

Spartak – Crvena zvezda 3:0 (26:24, 25:18, 25:20)

Hala: OŠ „Sava Kerković“. Gledalaca: 400. Sudije: Aleksandar Petrović i Tomislav Popović. Trajanje meča: 78 minuta.
SPARTAK: Duduj 4, Todosijević (libero), Perić 13, Gajević, Dojčilović 9, Smiljanić (libero), Glavinić, Arsenoski, Lazarević 11, Milovanović, Radosavljević 13, Ilić 3. Trener: Bogdan Veličković.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 11, Jevtić (libero), Škrbić, Gmitrović 11, Milutinović 2, Jakovljević 10, Stojsavljević 3, Munćan 2, Blagojević, Veljović, Buculjević 3. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама