Рукомет Рукомет/Извештаји

Mandić utišao Banjicu, Zvezda slavila u derbiju (foto galerija)

Autor: CZBG, izvor: rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Partizan u 78. večitom derbiju rezultatom 22:20 (10:11) i izdvojili se na prvom mestu tabele sa tri boda ispred crno-belih.

U vrlo neizvesnoj utakmici prevagu na stranu gostiju u odlučujućim trenucima golovima je doneo Nenad Mandić, posle čega Partizan nije uspeo da se vrati do samog kraja, iako je tokom čitavog derbija imao veliku podršku manje grupe svojih navijača.

Crveno-beli su otvorili derbi golovima Mandića i Šotića, ali su puleni Nenada Maksića ubrzo poravnali rezultat preko Radojkovića i Živkovića. Međutim, Zvezda ponovo stiže do +2 (4:2) preciznim udarcima Mandića i Damnjanovića. Razlika je potrajala neko vreme, ali i pored Zlatanovićevih uspešnih intervencija, domaći tim topi zaostatak i preko Đuričića stiže do prvog vođstva na utakmici od 6:5 u 16. minutu.

Nakon toga Zvezda pravi preokret i pogotkom Šotića stiže do 7:6 u 23. minutu. Dejan Zlatanović je odbranio brojne udarce i bio najbolji pojedinac lidera na tabeli u prvom poluvremenu, na drugoj strani je Aleksandar Tomić takođe dobro branio. Igralo se praktično gol za gol, da bi Partizan u finišu prvog dela preko Živkovića i Mršulje poveo sa 11:10 i sa tom prednošću otišao na pauzu. Ekipe su pravile brojne greške, a na trenutke je do izražaja dolazio i talenat mladih sastava, međutim važnost utakmice sputavala ih je da zablistaju punim sjajem.

Početkom drugog poluvremena Partizan je stekao dva gola prednosti i imao priliku da uveća vođstvo. To nisu iskoristili i pored smušene igre Zvezde u tom kratkom periodu. Grešilo se na obe strane, ali su crveno-beli uspeli da se izdignu i serijom od 3:0 vrate prednost (15:14) i to pogotkom Nenada Mandića sa igračem manje.

Neizvesnost je međutim i danje trajala. Darko Stevanović je sa dva gola digao publiku na noge i izjednačio na 17:17, a zatim je Nenad Mandić zablistao punim sjajem u prelomnim momentima. Postigao je dva uzastopna gola i doneo Zvezdi prednost od 19:17 u 49. minutu igre.

Crveno-beli su zaigrali još čvršće u odbrani u čemu su posebno uspešni bili Milutinović, Mandić i Damnjanović, a golman Zlatanović je spustio roletnu i nije dozvolio da se mreža zatrese u dužem vremenskom intervalu.

Nakon što se Zvezda odbranila sa igračem manje, na scenu je ponovo stupio fenomenalni Mandić, koji je svojim šestim golom na utakmici u 53. minutu doneo najveću prednost gostima od 20:17. To je bio jedan od prelomnih trenutaka, jer je bilo jasno da će crno-beli teško uspeti da preokrenu za kratko vreme, mada su oni uspeli da se približe na gol zaostatka pogotkom Kukića.

Ekipa Nenada Peruničića odbija ovaj mini nalet golovima Mandića i Dragutinovića za 22:19, čime je definitivno stavljena tačka na trijumf, iako su domaći do kraja bezuspešno pokušavali da smanje zaostatak. Crveno-beli su stigli do 32. pobede u večitim derbijima i već posle 6. kola napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of.

Nenad Mandić je bio najefikasniji akter derbija sa sedam postignutih golova. Pratio ga je Aleksandar Dragutinović sa četiri pogotka, a Dejan Zlatanović je sa 11 odbrana još jednom bio na visini zadatka između stativa ekipe sa Marakane. U Partizanu su se po pet puta u strelce upisali Nemanja Živković i Mihailo Radojković, dok je čuvar mreže Aleksandar Tomić zaustavio 13 udaraca.

Partizan – Crvena zvezda 20:22 (11:10)

Beograd – Dvorana: SC Voždovac na Banjici. Gledalaca: 1.500. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Partizan 4 (3), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Partizan 8, Crvena zvezda 10 minuta.

Partizan: Šotra 1, Živković 5, Milenković, Pešić, Tomić (13 odbrana), Pižurica, Đuričić 3 (3), M. Peruničić, Radojković 5, Stevanović 2, Kukić 1, A. Maksić, Radović, Popović, Mršulja 3, Stošljević.

Crvena zvezda: Šotić 3, Bojičić 1, Radosavljević 1 (1), Dragutinović 4 (1), Vokši, Damnjanović 2, Gačević 1, Antelj, Draškić, Zlatanović (11 odbrana), Todorović 1, Mandić 7, Babić 2, Damjanović, Leovac, Milutinović.

Zvezda sa 11 osvojenih bodova suvereno drži čelo tabele, a u narednom 7. kolu Super lige Srbije crveno-beli dočekuju najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela takmičenja – Slogu iz Požege.

no images were found

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама