Fudbal Fudbal/Najava utakmica

15. kolo Superlige: Crvena zvezda – Borac

Autor: CZBG, Jevtić V.

U derbiju 15. kola Superlige sastaju se dve prvoplasirane ekipe – Crvena zvezda i Borac. Seriju od 3 utakmice na domaćem terenu crveno-beli su otvorili pobedom protiv Vojvodine, 11. u nizu. Čačani takođe odlično guraju u prvenstvu, ostvarili su čak 8 pobeda uz 3 poraza i 3 remija, i čvrsto drže 2. mesto ispred Čukaričkog i Partizana.
Slika
Na konferenciji za medije održanoj danas (23.10) u prostorijama Lav media centra, predstavnicima medija obratili su se trener crveno-belih, Miodrag Božović i levi bek Luis Ibanjez. Božović je istakao da je Borac prijatno iznenađenje ovog dela sezone i da mu se sviđa napadačka igra kluba iz Čačka, a nije izostavio ni pohvale upućene svom kolegi Nenadu Lalatoviću koji je postavio Borac na drugo mesto na tabeli. Argentinski internacionalac očekuje još jednu pobedu, ali priznaje kvalitet protivniku što potvrđuju i fenomenalni rezultati Borca. Međutim, bez obzira na jakog protivnika, Ibanjez očekuje da će Zvezda nastaviti svoj pobednički niz i upisati i dvanestu uzastopnu pobedu. Utakmica između Crvene zvezde i Borca odigraće se sutra (24.10) na stadionu “Rajko Mitić” sa početkom u 17h, a šef stručnog štaba crveno-belih je pozvao sve dobrovoljce da u utorak (27.10) dođu u Lav media centar kako bi dali krv i podržali humanitarnu akciju.

Osim Orlandića, Rendulića i Vereda koji su već duže vreme odsutni, svi igrači su spremni, pa se očekuje da na teren istrči isti tim kao protiv Vojvodine.

Sa druge strane Čačani se od starta sezone suočavaju sa velikim finansijskim problemima zbog kojih je šef stručnog štaba Lalatović u jednom trenutku podneo ostavku. Ipak, na molbu igrača, odlučio je da premeni odluku, pa će u subotu da se suprostavi svom bivšem klubu. Ipak Lalatović verovatno neće biti u mogućnosti da izvede najjači sastav:

“Sinoć su mi trojica standardnih dobila temperaturu, 38-39, sad su na infuziji… I da padne ta temperatura do subote ne znam koliko će Vujaklija, Jablan i Milojević moći da igraju. Jovančić, koji mi je jako važan za igru, dobio je udarac u prednju ložu protiv OFK Beograda, ima hematom, ne trenira i ne znam da li će moći da igra. Mislim da je i ekipi žao što neće moći u najjačem sastavu da odigra tu utakmicu, pred takvim ambijentom, protiv najboljeg sastava u zemlji”.

Utalmica je na programu u suboru od 17 časova uz dirketan prenos na televiziji Arenasport 3.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama