Кошарка

Zvezdin problem lako je uočljiv

Izvor: mondo.rs

Dejan Radonjić govorio je posle poraza u Madridu o problemima crveno-belih koji nisu povrede, izostanci i neuigranost. Čini se jasnim na šta je mislio.

Zvezdin problem lako je uočljiv

Zvezda je u Madridu prisustvovala šampionskom času naoštrenog prvaka Evrope, koji je do kraja treće četvrtine pretio da preraste u potpuni i brutalni poraz desetkovanih crveno-belih.

U rezultatskom smislu, konačnih 27 razlike definitivno će manje boleti Beograđane od minusa na poluvremenu ili najveće prednosti šampiona Evrope – zastrašujućih 76:30 iz 27. minuta. Madriđani su ipak zastali u finišu i stvorili srpskom i regionalnom prvaku prostor da zapne i ublaži neuspeh.

Međutim, gorak ukus je ostao.

Marko Gudurić i Boriša Simanić, a zatim i Stefan Jović i Marko Simonović vadili su kestenje iz vatre, koja se raspalila dok su na parketu bili igrači od kojih se očekuje da je ne dozvole. Bar ne u meri u kojoj je gorela u dvorani Madrida.

Sofoklis Skorcanitis, projektovani nosilac Zvezdine igre pod košem, ubacio je 3 poena za 13 minuta. Umesto njegove borbe sa centarskom linijom prvaka Evrope, viđene su blokade Ernangomeza u nizu, zbog kojih je Grk u jednom trenutku počeo i da strepi od “dizanja” na zicer. Premalo od “Big Sofoa”, koji je očigledno u velikom problemu i sa formom i sa svojim mogućnostima. Indeks: -6.

Rajan Tompson, najslabija karika Zvezdine spoljne linije, nije uspeo u crveno-belom do sada ni da podseti na svoje prošlosezonske partije. Na njegov doprinos se više i ne računa, pa ga je Radonjić stoga držao u igri manje od 14 minuta, tokom kojih je za dva šutirao 2/5, a za tri 0/2. Indeks: – 2. Amerikanac ulaže trud, ali to od pojačanja jednostavno nije dovoljno.

Gal Mekel ostavio je ove jeseni bolji utisak od navedenog dvojca, preuzimao lidersku ulogu i imao dvocifren napadački učinak na svakoj “jadranskoj” utakmici osim gostovanja Zadru, ali je i njegov doprinos u Madridu bio negativan po ekipu. Bilans Izraelca: 0 poena, 1 skok, 1 izgubljena lopta, 14 minuta u igri i indeks -3.

Ako se podrazumeva da bi stranci trebalo da pojačaju tim, da ga učine boljim i ako se podrazumeva da su zbog toga i bolje plaćeni, čini se jasnim gde škripi i šta otežava Zvezdi start sezone, uz neprestanu borbu sa povredama.

Uz priču o povredama i odsustvima, posebno bode oči činjenica da je ovaj isti tim, ali uz Luku Mitrovića, rutinski i ubedljivo pobedio Strazbur prošle nedelje.

Međutim, okolnosti su od te utakmice promenjene – na gore.

Treba izvući pouke iz ovoga što se dogodilo u prvom delu“, rekao je Dejan Radonjić u Madridu.

Svakako zadovoljava pojava mladih igrača, posebno Simanića, koji je večeras dobio priliku i pokazao da je velika perspektiva. Naravno, tu su i drugi mladi, za koje se nadamo da će nastaviti da rastu. Ponavljam, nadam se da ćemo izvući pouke da bismo bili bolji, a naravno i da bismo izvukli poteze koji tek treba da slede“, dodao je.

U istom tonu, trener Zvezde rekao je:

Odigrali smo slabo prvo poluvreme i znali smo da će Real posle prvog kola da pokaže dobru partiju. To smo i očekivali i nismo se dobro snašli u tom periodu igre. Pokazali su se svi naši problemi, ono što imamo od prvog dana – povrede igrača, dugi izostanci, stepen neuigranosti, koji je bio očigledan“, zastao je Radonjić, pa dodao:

Ipak, nisu samo to (povrede i odsustva) razlozi. Ima još i drugih stvari, o kojima može da se analizira i koje ćemo morati da analiziramo“.

Скочи на траку са алаткама