Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Crveno-bele gostuju aktuelnom šampionu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkašice crvene zvezde počele su sezonu pobedom, a već u drugom kolu ih očekuje derbi Crveno-bele će u subotu gostovati aktuelnom šampionu ekipi Vizure.

U prvom kolu Viner Štetiše Super lige izabranice Aleksandra Boškovića su savladale Kraguj-Volejform u Paraćinu rezultatom 1:3, po setovima 21:25, 27:25, 17:25, 16:25, dok je Vizura bila bolja od Železničara u Lajkovcu takođe sa 1:3, po setovima 25:21, 9:25, 20:25, 21:25.

Prethodnih sezona Crvena zvezda i Vizura su razvili poseban rivalitet, pa je duel ovih ekipa prerastao u veliki derbi.

– Očekuje nas jedno od najtežih gostovanja. Još uvek se ekipe ne poznaju dovoljno dobro. Obe ekipe imaju dosta devojaka koje su nove u ekipi i koje će tek sada prvi put igrati taj derbi – izjavio je trener Crvene zvezde Aleksandar Bošković.

Starteg crveno-belih ima izuzetan respekt prema treneru Vizure Željku Tanasković, nekadašnjem reprezentativcu i odbojkašu Crvene zvezde.

– Kada su ekipe u tim nekim sastavima, kada je mnogo mladih igračica i sa jedne i sa druge strane, može se očekivati skoro sve. Vizura poseduje kvalitet. Ima odbojkašica koje su već igrale Super ligu i Ligu šampiona, koje već dugo nastupaju za reprezentativne selekcije, što kadetsku, što juniorsku, čak su pozivane i za EJOF. Pre svega tu je Željko Tanasković. Imamo izuzetan respekt prema treneru Vizure – rekao je Bošković.

Organizator igre Zvezdinih dama Marija Pucarević očekuje da će partije njene ekipe iz utakmicu u utakmicu biti sve bolje.

– Kao i svakom sportisti i moja očekivanja su ona najveća. Svi znamo da Zvezda ima jako mladu ekipu. Imamo par novih igračica sa kojima se još nismo najbolje uigrali – rekla je Marija.

Marija Pucarević će u ovoj sezoni biti kapiten Crvene zvezde.

– Iskreno, do kapitenske trake sam došla igrom slučaja. Naravno da je to za mene najlepša i najveća stvar koja može da se dogodi jednom sportisti. Kada sma potpisivala ugovor sa Zvezdom rekla sam da je igrati u crveno-belom nešto posebno i da mi je oduvek bila želja da igram za Zvezdu, a o kapitenskoj traci sam mogla samo da sanjam – zaključila je Marija Pucarević.

Derbi meč 2. kola Viner Štetiše Super lige između Vizure i Crvene zvezde je na programu u subotu 24. oktobra od 19 časova u dvorani SC Vizura u Beogradu. Meč će suditi Aleksandra Balandžić i Milan Milošević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама