Фудбал Фудбал/Вести

Božović i Ibanjez uoči Borca

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Utakmicom 15. kola protiv Borca koja se igra u subotu od 17 časova na stadionu „Rajko Mitić“, Crvena zvezda će završiti prvi deo prvenstva.

Izvesno je da će crveno-beli ovaj deo prvenstva završiti na prvom mestu, a nakon direktnog okršaja sa drugoplasiranom ekipom na tabeli, znaće se i kolika će razlika u bodovima biti.

Šef struke Crvene zvezde, Miodrag Božović, istakao je da veoma poštuje Nenada Lalatovića i rekao da ceni ono što je uradio sa ekipom Borca.

– Mislim da je Borac najprijatnije iznenađenje ovog delog prvenstva. Biće teško, jer se zasluženo nalaze na drugom mestu. Dopada mi se način na koji igraju – dosta otvoreno, napadački. Nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimo, i da će utakmica biti otvorena, dobra za gledanje jer to je u ovom trenutku derbi šampionata. Njih vodi Zvezdin čovek koji će hteti da pokaže da je neopravdano odavde otišao, i imaće motiv kao što sam i ja imao kada sam vodio Borac protiv Crvene zvezde. Njegova zaluga za ovakav plasman Borca je velika, jer Borac nikada nije bio ovako plasiran. Nadam se da će Borac ostati na mestu na kojem je sada. Poznajem Lalatovića, cenio sam ga i ranije, i pokazao je i ovim rzeultatom da je jako talentovan trener. Nadam se da ću ja izaći kao pobednik iz tog duela – rekao je Miodrag Božović.

Luis Ibanjez je imao slična očekivanja kao i „Grof“.

– Šef je sve rekao. Očekujemo pobedu kao i pre svake utakmice. Borac je pokazao da je dobra ekipa samim tim što su drugi na tabeli. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo igrati dobro. Daću svoj maksimum kao i uvek, jer uvek sam igrao borbeno. Možda nemam toliko kvaliteta da mogu igrati bolje, pa to nadoknadim borbenošću – rekao je Ibanjez, i dodao da je istina da Zvezdini igrači tokom utakmica pretrpe mnogo udaraca.

– Svaki klub kada igra protiv Zvezde igra oštro. Imamo kvalitetne igrače koje ne mogu zastaviti, pa im jedino preostaje da udaraju. Drago mi je da imam sa Zvezdom ovoliko pobeda – rekao je Ibanjez.

Božović smatra da iako ekipa igra dobro, to i dalje nisu rutinske pobede, kako se često interpretira.

– Ne mislim da pobeđujemo rutinski. I protiv Vojvodine je prvu šansu imao Ožegović, tada nas je Krahiman spasao. Mi se trudimo da igramo ofanzivno, a kada tako igramo, ranjivi smo pozadi. I Ibanjez i Petković igraju visoko, pa često dva poslednja igrača stoje na širokom prostoru. Ali, to je Zvezda, navijači to očekuju, i naše je da se potrudimo da damo protivniku što manje prilika za gol – objasnio je Božović, i osvrnuo se na situaciju oko igračkog kadra.

– Kadrovska situacija je dobra. Orlandić je duže povređen, Rendulić takođe, i njih dvojica nisu imali sreće sa povredama ove sezone. Od nedavno je i Vered povređen, a svi ostali su zdravi. Tim koji pobeđuje se ne menja, ali uvek postoji mogućnost povreda i prehlada.

Poslednjih dana se mnogo piše o Marku Grujiću. Pominju se i velike cifre, a „Grof“ je upitan da otkrije kako gleda na sve to.

– Koliko sam upoznao Grujića, te priče ne mogu da ga promene. Znate da je imao ponudu za odlazak i pre početka prvenstva. On je sam rekao da ne želi da ide, da želi da igra u Crvenoj zvezdi i da hoće da ostavi neki trag. E sad, uvek postoje nepristojne ponude. Ako bi stigla neka takva, normalno da je ne bismo odbili obzirom na finansijsku situaciju, ali sve pod uslovom da on želi da ode. Ja mislim da on to ne želi, mislim da ima još dosta prostora za njegov napredak kao fudbalera, još stvari koje može da ispravi. Nisam iznenađen što se digla tolika prašina oko njega.

Na kraju, Miodrag Božović je pozvao navijače da se odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi.

– U utorak će u Medija centru biti organizovano davanje krvi, tako da pozivam sve ljude koji su u mogućnosti, da daju svoju krv i pomognu nekome – rekao je Zvezdin trener.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама