СДЦЗ Хокеј

ZVEZDA PREOKRETOM DO DRUGE POBEDE U SLOVENAČKOJ LIGI, HET-TRIK POPRAVKE

Izvor: hockeyserbia.com

Hokejaši Crvene zvezde zabeležili su drugu pobedu u državnom prvenstvu Slovenije, pošto su u sredu u Kranju savladali domaći Triglav rezultatom 5:3 (1:1, 1:1, 3:1).

Crveno-beli su posle startne pobede nad ekipom Mladosti na zagrebačkom Velesajmu (7:4), zabeležili i drugi trijumf u šampionatu Slovenije u kojem će nastupati u prvom delu ovog takmičenja. Srpski tim koji u novu sezonu ulazi sa mladim snagama koje uglavnom čine mladi reprezentativci Srbije, pojačani iskusnim kolegama iz seniorskog tima Robertom Sabadošom, odnosno povratnikom u srpski klupski hokej, nekadašnjim igračem Partizana Pavelom Popravkom.

Dok je premijerni meč crveno-belih igran prošlog četvrtka u Zagrebu “het-trikom” obeležio Petar Novaković, u utakmici u Kranju protiv lidera Triglava dominirao je Pavel Popravka koji je postigao tri od pet Zvezdinih golova, dok su po jedan gol postigli Ivan Anić i Andrej Cvik.

Posle početnog vođstva Zvezde koje je u 12. minutu doneo povratnik iz mađarskog MAC-a Ivan Anić, domaćin je u poslednjem minutu prvog dela iskoristio “pauer plej” i poravnao rezultat preko Luke Logara, da bi u trećem minutu drugog dela stigao i do vođstva golom Mihe Ahačiča. Zvezda je stigla do izjednačenja golom Pavela Popravkesredinom utakmice, a rezultatom 2:2 otišlo se na poslednji odmor.

Završni period utakmice nije počeo dobro po crveno-bele, jer je već u drugom minutu treće četvrtine Tilen Kalan doneo novo vođstvo domaćim “orlovima”. Ipak, Zvezda je vrlo brzo preokrenula rezultat i u samo dva minuta uspela dva puta da zatrese mrežu Triglava, pogocima Andreja Cvika u 46. i Popravke u 47. minutu. Domaći hokejaši, koji su imali inicijativu i znatno veći broj šuteva na gol (42-29), pokušali su da stignu do gola za produžetak, ali je Zvezda odlično odbranila svoj gol, da biPopravka u poslednjem minutu utakmice postigao gol u praznu mrežu i kompletirao “het-trik” za pobedu Zvezde od 5:3.

Crvena zvezda prema rasporedu takmičenja naredni meč trebalo bi da igra na gostovanju Bledu u subotu, 24. oktobra. Pored domaćih timova Triglava, Bleda i Maribora, u prvom delu šampionata Slovenije u A grupi igraju i četiri gostujuća tima – hrvatski Mladost, Zagreb i Medveščak 2, odnosno naša Crvena zvezda. U Grupi B takmiče seJesenice, Slavija i Celje, čiji se rezultati iz Internacionalne lige (regionalna liga sa šest austrijskih klubova) boduju za nacionalno prvenstvo o čijem će prvaku odlučivati u drugom delu takmičenja, u plej-ofu u kojem će biti ukrštene dve grupe.

 

TABELA:

GRUPA A

EKIPA G W WE LE L GF:GA PTS
1. Triglav 5 3 0 0 2 21:12 9
2. Maribor 3 2 0 0 1 12:4 6
3. Crvena zvezda 2 2 0 0 0 12:7 6
4. Bled 4 2 0 0 2 9:8 6
5. Mladost 3 2 0 0 1 9:13 6
6. Medveščak 2 2 0 0 0 2 7:15 0
7. Zagreb 3 0 0 0 3 7:18 0

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама