Фудбал Фудбал/Омладински погон

Omladinski pogon: pobede kadeta i omladinaca

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”

Kadeti:

Već u 8. minutu Galečić je zahvatio loptu glavom, ali samo je pogodio prečku. Najveći problem igračima predstavljao je težak teren, natopljen vodom, ali igralo se korektno. Hrabro su se borili požrtvovani domaćini, ali nisu uspeli da izbegnu poraz. Živost u igru Beograđana uneli su Luka Ilić, koji se vratio na teren nakon 10 meseci poauze zbog bolesti, te centarfor Dejan Joveljić.

Posle udarca Gačića u 63. minutu, loptu je sa gol linije izbio Ivančević, a ubrzo je došao i trenutak odluke. Posle gužve u šesnaestercu domaćina, najsnalažljiviji bio je Joveljić i poslao loptu u mrežu. U finišu utakmice mogli su domaći i do izjednačenja, ali je Ivančević sa pet metara šutirao pored stative.

12. kolo

OFK Hajduk NS – Crvena zvezda 0:1 (0:0). Gledalaca: 300. Strelac: 0:1 Joveljić (72).

Kostić, Perić, Rakić, Jokić (75. Milunović), Terzić, Puzić, M.Z.Nikolić, Vukmanović (60.Gačić), Kovač, Tomašević (55. Joveljić), Galečić (55. Ilić).

Igrač utakmice: Luka Ilić (Crvena zvezda).

Omladinci:

Ubedljiva pobeda crveno-belih izvojevana je tek u drugom poluvremenu. Konstantin Đurić napravio je dve izmene na poluvremenu, u 58. minutu ubacio je i Luku Adžića, što se ispostavilo kao pun pogodak. Gosti su zaigrali agresivnije, već u 48. minutu Tufegdžić je doneo vodstvo, da bi u 63. minutu rezervista Ažić duplirao prednost. Damaći se nisu predavala, Dragan Trajković je smanjio sa bele tačke, da bi odlični Luka Adžić u 89. minutu uspostavio konačan rezulltat.

12. kolo

Radnički 1923 – Crvena zvezda 1:3 (0:0). Stadion ”Čika Dača”, gledalaca: 100. Strelci: 0:1 Tufegdžić (48), 0:2 Adžić (63), 1:2 Trajković (78. – penal), 1:3 Adžić (89).

A.Stanković, Crnadak (Stojanović), Pejović, F.Stanković, Čitaković (46. Filipović), Jovanović, Tufegdžić, Cvetković (Mijailović), Đurić (Petrović), Romanić (58. Adžić), Platiša (46. Panović).

Igrač utakmice: Luka Adžić (Zvezda).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама