Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić i Cirbes: Teško je zbog Luke

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom izgubili su utakmicu od Union Olimpije, ali su se na konferenciji za medije centar Maik Cirbes i trener crveno-belih Dejan Radonjić složili da je mnogo veći gubitak od dva boda, povreda kapitena Luke Mitrovića:

Maik Zirbes: “Nismo izgubili samo ovu utakmicu, izgubili smo, nadam se samo na par nedelja i kapitena Luku, a to je još veći gubitak. Nismo bili spremni od početka. Nismo našli recept za ovaj meč, mislim da smo odigrali na optimalnom nivou samo 5 minuta na ovoj utakmici. Sada moramo da se skupimo, sada nas očekuje velika utakmica, veliki izazov u Evroligi. Moramo više da treniramo i kao što sam već rekao, moramo da se skupimo kao ekipa. Moramo da gledamo napred, nismo odigrali ovu utakmicu na način na koji smo želeli i moramo da gledamo napred.”
Trener Dejan Radonjić: “Naravno da je jako teško analizirati meč posle Lukine povrede. Maik je prilično optimistički rekao nekoliko nedelja, ali mislim da nije ni blizu toga. Sigruno da to u ovom trenutku otežava situaciju i poziciju, jer jednostavno na tom mestu maltene smo reagovali sa Simonovićem da bi mogli da prevaziđemo okolnosti i sada već situacija je veoma kompleksna. Znali smo da će Olimpija igrati dobro, I bez obzira na sve to, čestitam Olimpiji koja je odigrala odlično i večeras nas savladala u Pioniru. Znali smo da će oni da budu dobri, da će da budu motivisani, odigrali su odličan meč protiv italijanske ekipe koja je pre toga savladala Armani, tako da su bili u odličnoj formi. Šuterski jako dobra ekipa i ponovila je to šutersko izdanje iz meča protiv Italijana. Mi smo pokušali da dođemo do ritma, sada može da se priča o efektu meča protiv Strazbura, ali mislim da je to nešto malo duže, da su to nekih malo više dana – utakmica koje su napravljene u timu koji je konstantno u problemima i da jednostavno, bez obzira na našu želju i motivaciju, stvari nisu išle kako treba i Olimpija je pametnom igrom, dobrom, preciznom na kraju držala kontrolu i uspela da nas savlada. Mi smo pokušavali, imali smo neke situacije, vođstva, međutim, evidentno je da te greške koje smo pravili, faulove koje imali u sitacijama u kojima smo promašivali slobodna bacanja. Šut za tri poena nam je bio loš i mnogo toga bi moglo da se priča, ali sve je to u drugom planu u odnosu na ovo što se desilo, i na ono što tek treba da se radi, s obzirom na ovu, opet negativnu okolnost za nas. Toliko toga nam se dešava, da nije ni malo lako. Trudili smo se, radili, pronalazili rešenja sa puno optimizma, pristupali svakom novom danu, izvlačili se iz svih tih situacija, ne potencirajući do te mere težinu toga, ali sad i ovo, nadam se da će Luka što brže da se oporavi. Ušao je bio u odličnu formu, danas je bio odličan, do tog momenta. Verovatno bismo dobili meč da je on bio tu do kraja, ali eto, šta je – tu je. Još jednom, čestitam Olimpiji na odlično odigranom meču i na osvojenim bodovima” rekao je nakon utakmice trener Radonjić.
Ekipa desetkovana putuje u sredu u Madrid, gde je u četvrtak očekuje utakmica 2.kola Evrolige sa aktuelnim šampionom Evrope Realom.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама