Rukomet Rukomet/Izveštaji

Crveno-beli ekspresno do treće pobede u nizu

Izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde zabeležili su i treću uzastopnu pobedu i nakon 24 časa vratili se na čelo tabele. Crveno-beli su savladali Rudar iz Kostolca u 5. kolu Super lige Srbije rezultatom 29:24 (13:11) posle odlične partije u drugom poluvremenu.

Na osnovu prethodnih duela sa ekipom iz Kostolca moglo se naslutiti da će ovo biti teška i neizvesna utakmica, bar je tako bilo u prvom poluvremenu. Crveno-beli su dobro počeli meč i golovima Radosavljevića i Šotića stigli do dva gola prednosti (3:1). Nakon toga su propustili nekoliko prilika da se odlepe u ranoj fazi utakmice. Šotić nije iskoristio dva zicera, Dragutinović je promašio sedmerac, a ni Radosavljević iz odlične pozicije nije pogodio mrežu, tako da se rezultat 4:2 dugo zadržao na semaforu.

Zasluge za to pripadaju i golmanima, jer su Dejan Zlatanović i Filip Urankar spustili roletne na obe strane terena. Pogotkom Uroša Radosavljevića domaći tim je stekao tri gola viška (5:2) u 11. minutu. Prednost se održala neko vreme, ali, posle nekoliko grešaka i praznog hoda u igri, gosti iz Kostolca uspevaju da se približe, a nakon dva uzastopna pogotka Nenada Nedeljkovića i izjednače na 7:7 u 22. minutu.

Aleksandar Dragutinović je bio centralna figura u ekipi Nenada Peruničića. Pokrenuo je beogradski tim ka novom vođstvu sa četiri gola u poslednjih osam minuta prvog dela, a zatim je Mladen Šotić u poslednjim sekundama odveo Zvezdu do prednosti od 13:11 posle prvih 30 minuta. U ekipi Rudara istakao se nekadašnji član crveno-belih, a sada kapiten Kostolčana Miloš Milošević.

Samo na početku drugog dela igre gosti su održavali korak za Zvezdom, a zatim je usledila velika serija trofejnog kluba u kojoj su glavne uloge odigrali Šotić, Todorović, Babić i Radosavljević. Zvezdaši su postigli šest uzastopnih golova i odlepili se na velikih 22:14. Na terenu je u tom periodu igre postojao samo jedan tim – Crvena zvezda, koja je dobrom odbranom terala goste na greške i promašaje, a kada bi uputili udarac u okvir gola nepremostiva prepreka im je bio Dejan Zlatanović.

Tim iz Kostolca je odmah pokušao da se vrati serijom od 3:0, ali je njihov nalet ubrzo odbijen. Babić je koristio asistencije i sa crte lagano pogađao, da bi nakon toga Dragutinović povisio na 25:18 u 48. minutu. Utakmica je već bila prelomljena trebalo ju je samo lagano privesti kraju.

Nakon toga je opao tempo, a Dejan Zlatanović je svoju odličnu partiju krunisao sa dve uspešne intervencije u nekoliko sekundi. Gosti su uspeli da ublaže poraz, a trener crveno-belih Nenad Peruničić u finišu je pružio priliku mlađim snagama i rukometašima sa manjom minutažom, pa je u zvaničnim utakmicama debitovao i David Stanković.

Najefikasniji na utakmici bio je Aleksandar Dragutinović sa 10 pogodaka. Pratio ga je Mladen Šotić koji se pet puta upisao u strelce. U ekipi Rudara prvi strelac je bio Nenad Nedeljković sa šest pogodaka, dok je Miloš Milošević pet puta pogađao mrežu. Igralo se požrtvovano na obe strane, pa se često dešavalo da se igrači sudare u žaru borbe i na kratko ostanu da leže na terenu, ali je na sreću sve prošlo bez ozbiljnijih povreda i u duhu fer-pleja.

Crvena zvezda – Rudar 29:24 (13:11)

Beograd – Dvorana: Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Knežević i Lončarević. Sedmerci: Crvena zvezda 6 (5), Rudar 1 (1). Isključenja: Crvena zvezda 6, Rudar 8 minuta.

Crvena zvezda: Šotić 5, Radosavljević 4, Dragutinović 10 (5), Vokši, Damnjanović, Gačević 1, Rodić 1, Antelj, Stanković, Zlatanović, Todorović 2, Mandić 2, D. Babić 4, Damjanović, Leovac, Milutinović.

Rudar: Živković, Ivošević, Avramović 3, Bogdanović, Božić, A. Babić 2, Nedeljković 6, Nedeljkov 2, Urankar, Marjanović 3, Ognjanović, Petrović 3, Merdović, Dimitrijević, Milošević 5 (1).

Crvena zvezda ponovo drži prvu poziciju na tabeli sa devet bodova. U sledećem kolu na programu je večiti derbi protiv Partizana, koji je trenutno na drugom mestu sa bodom zaostatka.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama