Košarka Košarka/Vesti

Branko Lazić: Mladi su zaslužili svaki minut

Izvor: b92.net

Bek Crvene zvezde Branko Lazić kaže da za B92 da mladi igrači crveno-belih napreduju svakim novim mečom.

“Dosta im znači iskustvo iz Evrolige. Tim je dosta podmlađen, dovedeno je dosta igrača, tako da mi pokušavamo da ih što brže uvedemo i evo, pokazuje se iz utakmice u utakmicu da ekipa napreduje i da raste u svim segmentima“, rekao je Lazić.

“Naravno da pomažem mlađima, kao što je i Luka već rekao, oni su svaki taj minut na terenu zaradili kao i svi mi ovde. Koriste ih na najbolji mogući način, to se pokazalo i u prošloj utakmici, i u prošlim utakmicama, tako da će sigurno i oni biti od velike pomoći i da će napredovati u ovoj sezoni još više“, dodao je Lazić za B92.

Crveno-beli su takmičenje u Evroligi počeli ubedljivijim trijumfom nad Strazburom 81:59.

“Značiće za samopouzdanje, pogotovo jer smo imali problema sa povredama, dalje ih imamo, ali pokušavamo da održimo što više tih treninga zajedno i vidi se da napredujemo“.

Zvezda je u prvih pet kola ABA lige ostvarila četiri trijumfa, a jedini poraz doživela je od Cedevite u Zagrebu.

“Naporno je, ali dosta igrača ovde je i prošle godine bilo tu kad smo od početka do kraja sezone imali taj ritam. Dve utakmice nedeljno, putovanja, treninzi, tako da većina nas je navikla, dok će drugima sigurno biti potreban period adaptacije, ali siguran sam da će se i oni brzo uklopiti u taj ritam“.

Starsport
Starsport

Odbrana bi i ove sezone trebalo da bude glavno oružje crveno-belih.

“I prošle sezone bazirali smo igru na njoj. Ove godine mislim da se to videlo, naročito u poslednje dve utakmice. Kada nam ne ide u napadu, odbranom ćemo jednostavno da držimo rezultatski priključak i da polako uspemo da gradimo rezultat i da pravimo razliku“.

Lazić je naročito istakao ulogu navijača u pobedi nad Strazburom – na tribinama Kombank arene bilo je skoro 15 hiljada ljudi.

Videlo se to i na terenu, da smo na početku utakmice bili u grču. Dosta novih igrača susreće se sa tolikim brojem navijača na tribinama, ali kako je vreme odmicalo i kako su se igrači navikavali, tako je i energija na terenu koju su nam slali navijači rasla i eto, mi smo im se odužili na najbolji mogući način“.

Šesto novembra u Beograd dolazi Fenerbahče, a sa njime i Nikola Kalinić, jedan od najzaslužnijih za triplu krunu Zvezde prošle sezone.

“Kalina je otišao, sigurno je da će biti na neki način čudno, ali dobro. To je posao, on je sada u drugom klubu, sigurno će dati maksimum, mi ćemo dati maksimum i to je to“,zaključio je Lazić za B92.

Zvezda u nedelju od 17 časova u šestom kolu ABA lige dočekuje Olimpiju.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama