Кошарка Кошарка/Вести

Gudurić: Nemam tremu kad uzmem loptu u ruke, Mekel: Odbrana ključna

Autor: CZBG, izvor: b92.net

Meč sa Strazburom na startu Evrolige doneo je Crvenoj zvezdi više od pobede, doneo je crveno-belima i Marka Gudurića.

Mladi reprezentativac Srbije je bio sjajan na svom evroligaškom derbiju sa šest poena (1/4 iz igre) uz po 4 asistencije i ukradene lopte, te 3 skoka.

“Nemam tremu kada izađem na teren i uzmem loptu. Nemam neki pritisak, verujem u sebe. Nisam očekivao ovakav debi jer je bila veoma važna utakmica, prva u Evroligi”, rekao je Gudurić.

Dvadesetogodišnji momak iz Priboja dobio je skoro 20 minuta od trenera Dejana Radonjića i potpuno opravdao njegovo poverenje.

“Kada sam ušao bilo mi je bitno samo da ispunim zadatke u odbrani, da se borim – želja, trčanje, trud skok. Trudio sam se da zaradim svaki sledeći minut u igri”, dodao je Gudurić.

Crveno-beli su savladali Strazbur 81:59 na startu Evrolige, uz još jedno sjajnu partiju u odbrani.

“Bitna pobeda, a još važnije što je sa velikom razlikom. Idemo dalje, okrećemo se Olimpiji, nemamo sada pravo na grešku u ABA ligi, svaka sledeća utakmica je sve bitnija i bitnija za nas. Odbrana je najveća razlika između dobrog i odličnog igrača, KLS i Evrolige. Svakog dana mnogo radimo na odbrani, trudim se da slušam savete trenera i starijih igrača koji godinama igraju Evroligu. Svi se pomažemo, mislim da smo na dobrom putu”, rekao je Gudurić.

Mekel: Na odbrani gradimo igru

Izraelac Gal Mekel je takođe naglasio odbranu kao ključni faktor igre njegovog tima.

“Na tome insistiraju treneri, način na koji igramo kreće iz odbrane, iz agresivnosti. Osećam da se krećemo u pravom smeru i da postajemo sve bolji u odbrani. Svaka pobeda donosi samopouzdanje, svaka pobeda gradi hemiju, posebno posle prošle utakmice sa Cedevitom jer smo želeli da pokažemo da smo jak, dobar tim. Ovako smo želeli da krenemo”, rekao je Mekel.

Momak sa NBA iskustvom nije se proslavio koševima (1/7), ali je podelio pet asistencija.

“Nisam imao najbolje šutersko veče, ali kada imaš jak tim, saigrače koji mogu da istupe i pokriju te, bitna je samo pobeda. Imam dobre i loše utakmice, a sve što želimo su pobede. Bilo je neverovatno, igrao sam mnogo utakmica u Izraelu, na koledžu i u NBA gde je sjajna atmosfera, ovi navijači su zaista posebni”, istakao je Izraelac.
Pred crveno-belima su tek pravi izazovi, dueli sa Real Madridom, Himkijem, Fenerbahčeom…

“Očekuju nas teške utakmice, zbog toga jesjajno što smo pobedili. Ovo je tip utakmice koju moraš da dobiješ. Ali realni smo, očekuju nas teški rivali. Daćemo sve od sebe, imamo jak, ali mlad tim. Moramo da izgradimo hemiju, samopouzdanje. Biće sve bolje”,zaključio je Mekel.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама