Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice

Vesna Čitaković Đurišić u Zvezdi! (foto galerija)

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Proslavljena odbojkašica i nekadašnja reprezentativka naše zemlje Vesna Čitaković Đurišić potpisala je ugovor sa Crvenom zvezdom.

Na otvaranju konferencije za medije prisutne je pozdravila Ana Avramović, generalni direktor OK Crvena zvezda.

Povod današnje konferencije za medije je predstavljanje našeg najvećeg pojačanja ove sezone, a to je Vesna Čitaković Đurišić. Mislim da nema nikoga ko se bavi sportskim novinarstvom i prati odbojku, a da nije čuo za Vesnu i za to šta je ona dala srpskoj odbojci. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je odlučila da svoju sportsku karijeru završi u Crvenoj zvezdi, što je jedinstven slučaj kada je u pitanju ženska odbojka i želim joj dobrodošlicu – istakla je Ana Avramović.

Vesna Čitaković Đurišić je u svom obraćanju izjavila da je izuzetno velika čast nositi crveno-beli dres.

Prvo bih želela da se zahvalim svima koji ste došli na konferenciju, novinarima, mojim saigračicama, mojim prijateljima i mojoj porodici. Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću moju karijeru nastaviti u ovako velikom klubu kao što je Crvena zvezda, jer biti član Crvene zvezde je stvarno jedna velika stvar. Pomoći ću najviše što mogu Klubu koji je imao nekoliko nezgoda. Ovo su mlade devojke koje su talentovane. Nadam se da sa mojim iskustvom i njihovom mladošću možemo puno toga uraditi – rekla je Vesna.

Svoje utiske preneo je i Aleksandar Bošković, šef stručnog štaba ženske seniorske ekipe Crvena zvezda.

Vesna je svakako naše najveće pojačanje. Nije lako ni pročitati šta je Vesna postigla tokom svoje karijere, a kamoli uraditi. Imamo mladu ekipu, a Vesnin kvalitet i iskustvo će nam mnogo pomoći. Imaću veliku pomoć da od ovih mladih odbojkašica napravimo dobre igračice i dobre ljude i mislim da je to pravi potez, i Vesnin i Zvezdin – kazao je Bošković.

Generlani direktor OK Crvena zvezda Ana Avramović je potom uručila crveno-beli dres, sa brojem 1, Vesni Čitaković Đurišić, koja je na poklon, od Kluba, dobila monografiju “Pod sjajem Zvezde” koja je izrađena povodom velikog jubileja, 70 godina od osnivanja Crvene zvezde.

Tokom pripremnog perioda našu ekipu je zadesilo nekoliko nezgodnih povreda. Zbog povreda duže će odsustvovati Milka Stijepić, Jelena Trnić i Olga Jejić, dok je Nikolina Lukić obnovila povredu ramena.

Imali smo poteškoća sa nekim povredama. Kako smo se dogovorili na početku priprema, tim putem ćemo i dalje ići. Sve poteškoće koje se dešavaju usput ćemo probati da što bezbolnije prevaziđemo – rekao je strateg crveno-belih.

U javnosti je poznato da je Vesnin sin veliki zvezdaš.

Mislim da je moj sin najsrećniji što ću nositi dres Crvene zvezde. Mi smo sportska porodica i kod nas je taj sportski duh razvijen. Idemo uvek na to da budemo prvi, da budemo najbolji – konstatovala je iskusna blokerka.

Novi kapiten tima biće organizator igre Zvezdinih dama Marija Pucarević.

Kapiten ekipe će biti Marija Pucarević. Nikolina Lukić je bila prvi izbor, ali ona ne može da bude kapiten zbog povrede, sa Vesnom smo imali razgovor i odlučili smo da Marija Pucarević u ovom trenutku bude kapiten tima – otkrio je Aleksandar Bošković.

Na kraju, Ana Avramović je istakla da ova mlada ekipa i stručni štab imaju puno povrenje uprave Kluba.

Verujemo u ovaj mladi sastav, na čelu sa Vesnom, Marijom Pucarević i Ninom Rosić, za koje mogu da kažem da su seniorke u pravom smislu te reči, verujemo našem stručnom štabu i mislim da ove mlade devojke imaju potencijal i da će uz njihovu podršku napredovati i težiti ka onome na šta smo navikli. Da osvajamo titule, Kupove… Nema nikakvog opterećenja za ovu godinu, ako nam se ukaže neka prilika da igramo finale ili da nešto osvojimo, svakako da ćemo to i osvojiti. Uvek želimo najviše, takmičimo se, ali ekipa i stručni štab nemaju opterećenje da nešto mora. Imamo 27 titula, najtrofejniji smo klub u zemlji, imamo prepunu trofejnu salu. Ceo klub veruje u njih i daćemo im maksimalnu podršku da napreduju i da budu šampionke u narednom periodu – zaključila je Ana Avramović.

Vesna Čitaković Đurišić je tokom blistave karijere igrala u Tarateksu, Jedinstvu iz Užica, Modeni, Ranani, Munsteru, Ezačibašiju Istanbul, Ganakaleu, Mušini, Vroclavu, Dinamo Bukureštu, Vilja Kortezeu, Galatasaraju, Bešiktašu i Popsivu iz Džakarte. Osvojila je 12 nacionalnih titula i 14 Kupova i ima srebrnu medalju u CEV Kupu.

Za nacionalnu reprezentaciju odigrala je preko 200 utakmica. Sa nacionalnim timom je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu 2007. godine.

Sezona za Zvezdine dame počinje u nedelju, kada je na programu meč 1. kola protiv ekipe Kraguj-Volejform iz Kragujevca. Meč se igra u nedelju 18. oktobra od 18 časova u Paraćinu.

no images were found

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama