Фудбал Фудбал/Вести

Katai: Grofa i Teu nikako ne smem da izneverim

Autor: CZBG, izvor: novosti rs

Fudbaler Crvene zvezde od dečka koji obećava postao čovek koji pravi razliku u korist crveno-belih: Trener verovao u mene, devojka donela mir i stabilnost.

DEČKO koji obećava postao je čovek koji pravi razliku, donosi bodove. Aleksandar Katai je odavno postavio sebi dijagonozu – postaće veliki igrač kad pobedi sebe i “namesti” svoju glavu. A tu transformaciju prvog strelaca lige i Zvezdinog egzekutora videli su svi u Srbiji, i to od promašenog penala protiv Nišlija, do serije od šest golova, maestralne partije u derbiju, sve do iznenadnog poziva u reprezentaciju Srbije…

Ističući da ga nisu doticale kuloarske priče “uzeo je desetku i uobrazio se” i njima slične, Katai svoju transformaciju lako objašnjava.

– Sve mora da se uklopi u životu. I trener i tim i atmosfera. Mi smo u hodu sklapali kockice tima i kako su neke stvari dolazile na svoje mesto, rasli smo i kao tim i pojedinačno – ističe Katai.

I ne krije da su i dve osobe znatno uticale na njega.

– Trener Božović je mnogo verovao u mene, pričao, podržavao i morao sam da to opravdam na terenu. Moja devojka Tea Crnković donala je mir u moj život, stabilnost, radost i pošto toliko utiče pozitivno na mene, a ne smem da je izneverim, potpisaće ugovor sa mnom do kraja karijere, bar toliko dugo – od srca se nasmejao Sale.

Poslednji mečevi otklonili su dilemu da li je Katai krilo ili centralni vezni.

– U sistemu koji trenutno igramo i po zamislima Božovića korisniji sam i doprinosim više kao krilo. A pošteno govoreći, i lakše mi je, jer se ne trošim mnogo u defanzivi pa imam dovoljno svežine i snage da rešavam situacije “jedan na jedan”. A s druge strane volim da je lopta kod mene, da igram iza špica, ali moje je da radim šta od mene trener traži.

Bio je jedan od velikih optimista pred “večiti derbi”, ali je i tada i sada tvrdio da bodovna razlika u ovoj fazi i ovakvom sistemu ništa ne znači.

– Bitno je samo da prođemo u maju prvi kroz cilj. A to da li sada imamo 12 bodova više od Partizana i da li ćemo oboriti rekord ako pobedimo naredna dva meča, ne znači ništa ako ne osvojimo titulu. Svesni smo da će doći i neki remi, poraz. Važno je da podignemo kvalitet igre i da posle plej-ofa podignemo pehar – zaključuje najbolji igrač avgusta po oceni SPFN, a koji je i sam iznenađen što je sa Ivanićem na čelu liste strelaca.

LOB SA TRENINGA

POTEZ kad je u Subotici sa desetak metara lobovao golmana Spartaka, a lopta se umesto u mrežu odbila od prečke, proglašen je potezom kola, ali odslikava i njegov talenat.

– Da znate da nije bilo slučajno. Petković i ja smo to nekoliko puta izvodili na treningu i od tri puta pokušaja sam dva puta slao loptu u mrežu. Da je teren bio bolji, postigao bih gol.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама