Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda ubedljiva na startu Evrolige!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Na najbolji mogući način košarkaši Crvene zvezde Telekom otvorili su sezonu u Evroligi, savladavši francuski Strazbur rezultatom 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11).

Meč je odigran u Kombank areni pred oko 15000 gledalaca, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Cirbes sa 18 i kapiten Mitrović sa 13. U redovima gostiju, Bebo je postigao 19 poena.
U prvom zvaničnom meču dveju ekipa, trener Radonjić odlučio se za startnih pet:  Mekel ,Mitrović, Lazić, Skorcanitis, Tompson. Zvezda je slabije otvorila meč  i na prvi televizijski tajmaut otišla sa minusom od šest poena ,12:6. Svoje prve minute u Evroligi zabeležio je Marko Gudurić,  a nakon trojke Tompsona i poena Cirbesa ,  crveno-beli su se vratili na poen zaostatka.  Na kraju prve četvrtine rezultat je iznosio 20:19 u korist francuskog tima.
Nošeni hukom sa tribina i sjajnom igrom u reketu Maika Cirbesa, crveno-beli prave seriju od 12:4, a nakon desetog poena odličnog Nemca, Vensan Kole je primoran da zatraži svoj prvi tajmaut. Nakon trojke  Jovića  „eksplodirala” je arena, a košarkaši Zvezde odlaze na plus 11, tri minuta pre kraja poluvremena. Druga četvrtina u potpunosti je pripala domaćinu koji su na veliki odmor otišli sa prednošću od 43:32. Najefikasniji na poluvremenu bio je Cirbes sa 14 poena.
Tvrd meč sa dosta prekida i promašaja viđen je u nastavku, a košarkaši Zvezde pre drugog TV tajmauta imali su prednost od 49:42. Podigla se Kombank Arena ponovo na noge nakon sjajnih ukradenih lopti i zakucavanja Cirbesa i Jovića za novu dvocifrenu prednost crveno-belih. Novi tajmaut trenera Kolea viđen je nakon polaganja kapitena Mitrovića za plus 13 ,minut i po pre kraja treće deonice. Pred početak poslednjeg perioda, crveno-beli su imali prednost 62:48.
Nastavila je Zvezda sa sjajnom igrom,  rezultat je rastao iz minuta u minut, a nakon poena odličnog Gudurića bilo je plus 20, 68:48. Fantastičnu atmosferu sa tribina uspeli su košarkaši Zvezde da usmere na teren i prosto nije bilo rešenja košarkaša Strazbura.  Stefan Nastić imao je svoj debitantski nastup u Evroligi i odmah nakon ulaska zabeležio prve poene. Na kraju zaslužena pobeda Crvene zvezde rezultatom 81:59.
KK Crvena zvezda: Rebić , Thompson 11, Mekel 4, Mitrović 13, Lazić 2, Simanić, Simonović 7, Skorcanitis 6, Nastić 2, Gudurić 6, Jović 12 (18 index), Cirbes 18 (22 index).
Naredni meč košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju u nedelju od 17h u Pioniru protiv Union Olimpije.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама