Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji

Poraz Zvezde u Zagrebu

Autor: CZBG, izvor: vaterpolovesti.com

Crvena zvezda pretrpela je drugi poraz u novoj sezoni. Mladost je u Zagrebu bila bolja od izabranika Riste Maljkovića rezultatom 8:3. Zagrepčani su bolje odigrali na početku i poveli su golovima Vlahovića i Bašića sa 2:0. Nerešiva enigma za goste u tim momentima bio je iskusni centar Fran Paškvalin, koji je samo u prvoj četvrtini iznudio četiri isključenja. Smanjio je Filip Janković a onda su u narednih 16 minuta mreže mirovale. Posle dužeg vremena gol je postigao Luka Bukić, iz peterca. Isti igrač je dva minuta kasnije još jednom zatresao mrežu, takođe iz peterca i Mladost je sredinom treće deonice vodila sa 4:1. Minut i 45 sekundi pre kraja tog perioda Veljko Tankosić je sa pet metara pogodio mrežu Marcelića, ali je ubrzo Andrija Bašić uzvratio, pa je domaćin imao tri gola prednosti pred početak četvrte deonice.

Odmah na početku odlučujuće četvrtine Mihajlo Repanović je bio precizan, pa je Zvezda ponovo bila u igri. Međutim, nisu crveno-beli uspeli da urade nešto više u narednim minutima, što je Mladost iskoristila i posle još jednog iznuđenog isključenja Paškvalina postigla pogodak. Do kraja utakmice domaći su još dva puta zatresli mrežu i došli do prve pobede. Istakli su se Bukić i Bašić sa po dva gola.

HAVK Mladost – Crvena zvezda 8:3 (2:1, 0:0, 3:1, 3:1)
Zagreb – Bazen: SRC Mladost. Bura i Franulović. Isključenja: Mladost 8 (0), Crvena zvezda 16 (4).
HVAK MLADOST: Marčelić (10 odbrana), Bukić 2, Milaković 1, Biljaka, Brčić, Bašić 2, Gagulić 1, Valečić, Dašić, Paškvalin, Vlahović 1, Živković, Salem, Zović 1. Trener: Hrvoje Hrestak.
CRVENA ZVEZDA: Kralj (9 odbrana), Jović, Janković 1, Repanović 1, Bakić, Radulović, Jovanović, Andrejević, Japundžić, Eškert, Tankosić 1, Dimitrijević, Todorovski, Knežević. Trener: Risto Maljković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama