Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Minimalan poraz u Zagrebu 74:72

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u derbiju 5.kola ABA lige j.t.d od Cedevite u Zagrebu sa 74:72 (11:12,24:26,21:17 i 18:17). Ovo je prvi poraz crveno-belih u ovom takmičenju, nakon 4 pobede. Crvena zvezda se žalila na suđenje…

Košarkaši Crvene zvezde Telekom vraćaju se iz Zagreba bez bodova, pošto su u derbiju 5.kola i reprizi prošlogodišnjeg finala, poraženi u dvorani sportova u Zagrebu od Cedevite 74:72.

U ekipi Dejana Radonjića, najefikasniji je bio Gal Mekel sa 17 poena i 8 asistencija, Kapiten Luka Mitrović je dodao 14, a Rajan Tompson je ubacio 13. Kod domaćina, Miro Bilan sa 14, i Nemanja Gordić sa 13 bili su bolji od ostalih.

Meč u domu sportova u Zagrebu pratilo je 1600 gledalaca. U vrlo neizvesnoj utakmici, u poslednjim sekundama, sudije su pri rezultatu 73:72, dosudile korake Mekelu, a nakon jednog ubačenog penala Luke Babića, Mekel je pokušao iz velike udaljenosti da ubaci trojku, ali nije uspeo.

Odmah nakon utakmice KK Crvena zvezda Telekom žalio se na suđenje, a žalbu je potpisao kapiten Luka Mitrović. Prema mišljenju crveno-belih sudije su pogrešile u dva navrata, kada su dosudile korake Galu Mekelu, a najveću grešku napravile su, prilikom promašenog drugog slobodnog bacanja Babića, kada lopta nije dodirnula obruč. S obzirom da je trener Dejan Radonjić pre toga zatražio tajmaut, napad crveno-belih u poslednjim trenucima, morao je da krene iz poslednje trećine terena domaćina.

Bez obzira na sporne detalje, koji su direktno uticali na ishod utakmice, KK Crvena zvezda Telekom, čestita svom sportskom rivalu iz Zagreba na pobedi.

KK Crvena zvezda Telekom:
Rebić, Tompson 13,Mekel 17 i 8 as, Mitrović 14 i 9 sk,Lazić 3, Simanić,Simonović 5, Skorcanitis 4, nastić, Gudurić 2, Jović 7, Zirbes 7

Crveno-beli nakon pet odigranih kola, i vrlo teškog rasporeda (pobede u derbijima nad Megom, ekipom Budućnosti i u Zadru), dele prvo mesto na tabeli sa Cedevitom i ekipom Budućnosti. U narednom kolu, ekipa Dejana Radonjića dočekuje Union Olimpiju u Pioniru, a pre toga, sledi premijera u Evroligi, i duel sa Strazburom, u četvrtak od 19 časova u “Kombank Areni”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама