Rukomet Rukomet/Izveštaji

Trijumf Zvezde u Nišu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Železničar na gostovanju u Nišu rezultatom 32:26 (13:18) u 4. kolu Super lige Srbije i ponovo preuzeli lidersku poziciju na tabeli, ovoga puta su sami na vrhu sa bodom više od večitog rivala Partizana.

Nošeni velikom podrškom Nišlija, crveno-beli su se već u devetom minutu odlepili posle serije od 4:0 za vođstvo od 6:2. Odlično su igrali Uroš Radosavljević i Aleksandar Dragutinović, pa su gosti iz Beograda održavali prednost i na polovini prvog dela uspeli da stignu i do pet golova razlike (10:5).

Nakon toga se razigrao i Nenad Mandić, koji postiže pet golova do poluvremena, a Zvezda sigurnom igrom održava prednost od četiri do šest golova razlike. Radosavljević je u finišu pogodio za 18:13 u korist ekipe Nenada Peruničića.

Na početku drugog dela gosti serijom od 3:0 stižu i do najveće prednosti na utakmici od sedam golova razlike. Uroš Radosavljević je otvorio mini seriju, a sa dva pogotka se nadovezao ove sezone odlični Mladen Šotić za 21:14 u 35. minutu.

Međutim, ekipa Železničara nije se predavala tako lako. Upornom i strpljivom igrom uspeli su da priđu na tri gola zaostatka (19:22) pogotkom nekadašnjeg Zvezdinog rukometaša Marka Pernara u 42. minutu. Zvezdaši su se trgli i držali konce utakmice u svojim rukama.

Prednost je do finiša meča najčešće iznosila četiri gola u korist Zvezde, da bi u finišu gostujući tim otklonio sve dileme oko pobednika i na kraju slavio zasluženu i ubedljivu pobedu koja ih je ponovo odvela na prvo mesto superligaške tabele.

Najefikasniji u pobedničkom timu i na utakmici bio je Nenad Mandić sa sedam pogodaka. Uroš Radosavljević je sa šest golova ostavio najbolji utisak u Zvezdinom sastavu, a Mladen Šotić i Aleksandar Dragutinović uspeli su da se upišu u strelce po pet puta. U redovima Železničara kapiten Andrija Mađar zabeležio je šest pogodaka, dok su Aleksandar Pavlović i Marko Pernar po pet puta pogađali mrežu.

Železničar – Crvena zvezda 26:32 (13:18)

Niš – Dvorana: SC Čair. Gledalaca: 500. Sudije: Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić. Sedmerci: Železničar 6 (5), Crvena zvezda 2 (2). Isključenja: Železničar 4, Crvena zvezda 8 minuta.

Železničar: Stoiljković, Porobić 2, Cvetković, N. Milutinović, Petrović 1 (1), Pernar 5, Podvinski, Virijević, Mađar 6, Lazić, Pavlović 5 (4), Stefanović 2, Milenković, Basarić 3, Mitić 2, Milanović.

Crvena zvezda: Janketić, Šotić 5, Bojičić 2, Radosavljević 6, Dragutinović 5 (2), Vokši, Damnjanović 3, Gačević, Radoničić 1, Draškić, Zlatanović, Todorović 2, Mandić 7, Babić 1, Damjanović, S. Milutinović.

Sa učinkom od tri pobede i remijem i sedam osvojenih bodova Crvena zvezda gleda svoje rivale sa vrha, a u sledećem kolu dočekuje ekipu Rudara iz Kostolca.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama