Фудбал Фудбал/Вести

Evo kome i koliko duguje FK Crvena zvezda!

Izvor: mondo.rs

Bajković, Tošić, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kaluđerović… Spisak je poduži a suma od koje se “vrti u glavi”.

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terić, pored toga što često ponavlja da će definitivno otići iz kluba, isto toliko puta ponovio je da je klub u velikoj opasnosti da ostane bez Evrope drugi put u tri sezone.

U kojoj meri su ova upozorenja ozbiljna i to u nedelji neodržanih izbora, što zbog nepravilnosti prilikom zakazivanja, što zbog toga što niko nije podneo kandidaturu?

Izgleda, da jesu ozbiljna…

Zvezdaški portal “Red Star Belgrade” objavio je u subotu, sa naznakom “ekskluzivno”, spisak svih igrača koje Crvena zvezda mora da isplati ove sezone u borbi za UEFA licencu, uz podsećanje da je prvi susret čelnika kluba i ljudi iz Niona zakazan za 15. oktobar.

To je takozvani “monitoring” i nije datum posle kojeg UEFA generalno izbacuje klubove iz evro-kupova, ali je jako važan datum, posle kojeg greške mogu da se reflektuju na konačnu odluku. Nezvanično, i 2014. godine kada je tadašnji šampion Srbije izbačen iz kvalifikacija za Ligu šampiona, u velikoj meri razlog za to bili su propusti u dokumentaciji dostavljenoj još prethodne jeseni.

Evo kome i koliko Crvena zvezda duguje na dan 30. septembar 2015. godine. Ukupno – oko milion evra neisplaćenih zarada bivšim igračima!

Treba reći i da ovo nisu jedina dugovanja koje čelnici Crvene zvezde moraju da izmire u predstojećem periodu, jer UEFA “češlja” i dugove prema bivšim trenerima, menadžerima, klubovima iz zemlje i inostranstva, poveriocima, itd.

Ali, igrači su uvek bili u prvom planu, kada su disciplini iz Niona u pitanju.

Moguće i da je ovaj spisak jedan od razloga što je kompletan izborni proces u Ljutice Bogdana završen fijaskom.

LAZOVIĆ I MILIJAŠ PRAŠTALI, MARTINOVIĆ NE!

Već na prvi pogled “upada u oko” da dva sjajna fudbalera, Darko Lazović i Nenad Milijaš, od kojih je sezonama zavisila igra crveno-belih, u ovom trenutku potražuju samo mali deo zarada. Lazović potražuje 89.800 od 449.002 evra, nakon što je deo duga otpisao kada je odlazio, a pristao da poslednju polusezonu igra bez plate, dok Milijašu sada sleduje 192.500, od 385.000 evra.

I Milijaš je prilikom odlaska u Manisu otpisao deo duga klubu u kom je stekao ime i čiji je dugogodišnji kapiten bio.

Lazović je odigrao 142, Milijaš 194 utakmice za najpopularniji srpski klub.

S druge strane, bivši štoper Crvene zvezde Novak Martinović, koji je zabeležio svega osam nastupa u crveno-belom dresu za dve sezone (2013-2015), na terenu proveo 626 minuta i poslednju utakmicu odigrao pre dve godine, zatražio je svih 195.325 evra i u međuvremenu tužio klub.

Martinović je jedno vreme bio standardan, početkom sezone 2013/14, ali se tokom utakmice sa Čukaričkim (oktobar 2013) koju su “brđani” dobili rezultatom 2:0, povredio, oporavljao jako dugo, potom vratio treninzima, ali nikada više nije bio u konkurenciji za tim.

Jedna njegova utakmica koštaće klub u milionskim dugovima neprijatnih 24.415 evra. Martinović je za svaki minut na terenu zaradio 312 evra.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама