Košarka Košarka/Vesti

Mitrović “Pamte se bodovi”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Trener i kapiten Crvene zvezde zadovoljni osvojenim bodovima nakon teške i tvrde utakmice u Zadru.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom „pregrmeli” su jedno od težih gostovanja u ABA ligi j.t.d pobedom 56:49.

Nakon teške utakmice iz koje crveno-beli nose bodove u Beograd, trener Dejan Radonjić nije želeo da ulazi u detaljne analize, već je izrazio zadovoljstvo pobedom, koja je i pored brojnih problema ekipi Crvene zvezde Telekom donela siguran start od 3-0:

„”Nakon utakmice, koju smo odigrali na turniru u Zadru, rekao sam da očekujem tešku utakmicu ovde u ABA ligi. Time sam rekao i svoje mišljenje o ekipi Zadra. To se pokazalo tačnim, jer nikada nije lako doći u Zadar, koji pred domaćim navijačima igra iznad svojih mogućnosti. Bili smo apsolutno svesni toga, s tim da je Zadar ove godine napravio i iskorak, koji je bio evidentan već na prvoj utakmici protiv Cibone i želim mu sreću u nastavku takmičenja. U okolnostima gde smo već imali problema sa povredama, a dan prije puta ostali smo i bez Dangubića, ideja je bila da, uprkos svemu, odigramo dovoljno dobru utakmicu za pobedu. To smo i napravili, a bilo kakva druga analiza u ovom trenutku nije bitna. Jedino je bitno da izlazimo iz jednog od najtežih gostovanja s bodovima i dobrim raspoloženjem.”

 Sličnog mišljenja bio je i kapiten crveno-belih Luka Mitrović:

“Nije to bila najlepša utakmica ni za gledanje ni za igranje. Nakon četrdeset minuta najvažnije je da smo osvojili dva boda, a na kakav način smo do toga došli manje je bitno. Odbrana je bila na nivou, a 49 primljenih poena to najbolje pokazuje. U ovakvom stanju u kakvom smo trenutno, s obzirom na zdravstvene probleme koje imamo, ovo nam je izuzetno bitna pobeda na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ne računajući Cedevitu i Budućnost VOLI. Napravili smo šta smo želeli i zadovoljni  odlazimo iz Zadra. Već u četvrtak nas očekuje sledeća utakmica, ritam je nemilosrdan, moramo da se odmorimoi i što bolje spremimo za Tajfun.”

Utakmica sa šampionom Slovenije, na programu je u četvrtak u 19 časova u hali „Pionir”.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama