Fudbal Fudbal/Vesti

Čović odgovara: Nisam se uplašio

Izvor: mondo.rs

Predsednik KK Crvena zvezda i član UO FK Crvena zvezda Nebojša Čović opširno prilao o tome zašto se nije kandidovao na izborima u FK Zvezda. “Ne, nisam se uplašio, drugi su radili ružne stvari i oni strahuju”.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović

“Igrarije” u Crvenoj zvezdi van terena. Te biće izbora, te neće biti izbora, te kandidovaće se ovaj, te onaj… Epilog je da se niko nije kandidovao za predsednika kluba(!?), a jedan od onih koji je figurirao kao potencijalni kandidat bio je i Nebojša Čović, član sadašnje uprave crveno-belih.

“Nisam se kandidovao jer izbori, odnosno izborni proces nije bio urađen u skladu sa najvišim aktom kluba – Statutom. Bilo je raznih prekršaja Statuta, pre svega u ograničavanju mogućnosti ljudima da izađu na izbore”, rekao je Čović u razgovoru za SportNetwork.

U opširnoj izjavi, Čović je naglasio da je bilo raznih podmetanja na njegov račun, odnosno da se protiv njega vodila prvljava kampanja, a sve što je rekao upućuje na jednog čoveka – Zvezdana Terzića.

Čović, koji je i predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, rekao je da se “nije uplašio kako to pojedinci žele da predstave”, već da je umeo dobro da proceni situaciju, videšvi da se “igraju neke igre”.

“Protiv mene se vodila permanentna kampanja od 2. avgusta. Govorilo se da je ‘Čović u dogovoru sa navijačima’, što se pokazalo da nije tačno, govorilo se da je ‘napravljen scenario’, što takođe nije tačno. Evo, juče smo imali u dnevnom listu izjavu koja glasi: ‘Samo bi budala mogla da se kandiduje’ (citat Zvezdana Terzića, prim. aut.), a onda smo kao razočarani što se niko nije kandidovao“, kaže Čović.

Prilao je i o famoznoj tužbi u vezi sa organizovanjem izbora, koja je podneta pa povučena.

“Finale svega je bilo u petak i saznanje da je podneta tužba u vezi sa organuzovanjem izbora. Ta tužba postoji, bez obzira na to šta kaže predsednik kluba. Tačno je da je nakon toga usledila intervencija i da je tužba povučena, dopiskom i podneskom od 5. oktobra. Ali isto tako je tačno da će biti održano pripremno ročište, 13. oktobra”, rekao je Čović i zaključio:

“Da li zaista mislite da je neko toliko naivan da se u tim okolnostima upusti u izbore, prezentira program, a onda sve to bude stavljeno pod znak pitanja sudskom odlukom?”.

On je posle svega zaključio da među pojedincima “postoji strah od Čovića, pa čak i ako se samo kandiduje”.

“Kao što vidite nisam skupljao potpise, niti su navijači to činili. Niko ne može da mi zabrani da se viđam sa njima. Kad se viđam sa navijačima ja ro činim javno, ne kao neki drugi… Sad hoće da se izvrne priča da su za sve krivi navijači. Ide priča ‘navijači su srušili sve, a  imamo 12 bodova prednosti’, ‘evo, huligani su razvalili sve sa Čovićem’…  Ali, istina je da ja za razliku od drugih nisam skupljao potpise podrške. Neću reći njihova imena, svima je jasno. Koristili su se zamenama teza:  ako dođe Čović bićete otpušteni, pričali su odvratne laži oko licence…”, tvrdi Čović.

On je saglasan sa idejom dokorašnjeg potpredsednika Zvezde (odnosno potpredsednika u ostavci) Slavišom Kokezom da treba održati hitnu vanrednu sednicu skupštine kako bi se, najpre, verifikovale ostavke osam članova uprave, a potom raspisali izbori za predsednika kluba u skladu sa Statutom.

Čović je rekao i da je potpuno saglasan sa stavom premijera Aleksandra Vučića da bi klubovi sada trebalo da vraćaju državi i da treba stvoriti ambijent kako bi klubovi to mogli da rade.

Čović je biranim rečima govorio o predsedniku Vlade Srbije:

“Zvezda ne bi mogla da živi do sada bez države. A znamo koje ime i prezime to personifikuje. A taj čovek ne pomaže samo Crvenoj zvezdi, već i Partizanu, a to što smo mi podeljeni kao društvo i stalno larmamo… uvek bi bilo ‘daje ovima ili onima više’. Mi sada imamo čoveka koji razume sport i koji hoće da pomogne. Ali, treba napraviti ambijent da vam se pomogne i npraviti domaćinski pristup. I koliko god nam pomogne država i koliko god nam da mi treba da budemo zahvalni, jer ima u ovoj državi mnogo težih i većih ekonomskih i socijalnih problema”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama