Рукомет Рукомет/Извештаји

Ubedljiv trijumf rukometaša nad Moravom i desetka Šotića (foto galerija)

Izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Moravu iz Velike Plane na domaćem terenu u Beogradu rezultatom 35:27 u okviru 3. kola Super lige Srbije i na taj način preuzeli vođstvo na tabeli.

U prvih osam minuta igrala se egal utakmica, a rezultat je često bio izjednačen. Nakon toga crveno-beli stižu do dva gola prednosti dobrom igrom i golovima pivota Dejana Babića. Prednost od dva gola domaća ekipa je održavala do 17. minuta, a nakon toga je pobegla i na pet razlike (12:7) za samo dva minuta nakon serije od 3:0 golovima Dragutinovića, Babića i Šotića. Lako su crveno-beli izlazili na kraj sa odbranom gostiju iz Velike Plane, pa su do poluvremena konstantno uvećavali prednost predvođeni raspoloženim Mladenom Šotićem. Na kraju je Ivan Vokši svojim prvim golom za Zvezdu u takmičarskim utakmicama doneo najveću prednost od osam golova (21:13) pred odlazak na pauzu.

Svoju kanonadu Šotić je nastavio i u drugom poluvremenu, pa ekipa Nenada Peruničića ubrzo stiče i dvocifrenu prednost (24:14), koju održava do sredine drugog dela igre, a zatim preko Radosavljevića i kapitena Todorovića povećava vođstvo na +12 (29:17). To je bila i najveća prednost, koja je kasnije dostizana još dva puta, da bi ekipa Morave u finišu uspela da spusti razliku na jednocifren broj sa nekoliko pogodaka Bojana Avramovića, koji je večeras bio najbolji u redovima gostiju.

Mladen Šotić je pružio odličnu partiju i sa 10 golova bio je najbolji strelac utakmice. Pratili su ga Dejan Babić sa šest i Uroš Radosavljević sa pet pogodaka. U gostujućem sastavu istakao se Bojan Avramović, koji se osam puta upisao u strelce, dok je Luka Božanić zabeležio pet golova.

Crvena zvezda – Morava 35:27 (21:13)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 2 (1), Morava 3 (2). Isključenja: Crvena zvezda 12, Morava 14 minuta.

Crvena zvezda: Janketić, Šotić 10, Bojičić 2, Radosavljević 5, Dragutinović 3 (1), Vokši 2, Gačević, Radoničić, Draškić, Zlatanović, Todorović 3, Mandić 3, Babić 6, Damjanović, Leovac 1, Milutinović.

Morava: Bojković 1, Đurković 2, Urošević, Trpković 3, Jokić, Rajić, Genčić, Bugarinović 3, Antić 2, Popović, Božanić 5, Avramović 8 (2), Mihajlović 3.

Crvena zvezda je preuzela prvo mesto na tabeli sa pet bodova, koliko ima i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja, Sloga iz Požege, ali beogradski tim ima bolju gol razliku za jedan gol više. U sledećem kolu crveno-beli gostuju u Nišu protiv Železničara, koji je u tri utakmice osvojio samo jedan bod.

no images were found

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама