Фудбал Фудбал/Вести

Luka Jović: Otac prenaglio, boriću se za mesto

Izvor: mondo.rs

“Još nisam rekao poslednju reč u Zvezdi”, kaže mladi napadač crveno-belih.

Gde je sada ta Zvezdina ‘Zlatna koka’?“, javno je pitao Milan Jović, otac Luke Jovića, “devetke” Crvene zvezde, koja ove jeseni ne dobija šansu kao prošle.

U seriji od osam uzastopnih trijumfa crveno-belih, Jović je bio starter samo jednom, 23. avgusta, u pobedi nad Javorom. Sa klupe je ulazio pet puta (tako postigao i jedini gol, protiv Voždovca), a dve utakmice je presedeo na klupi (derbi i gostovanje Jagodini).

Dva dana nakon javnog istupa svog oca, Luka Jović kaže za “Sport” da nije rekao zbogom klubu.

Tata je prenaglio sa svojim stavovima, verovatno iziritiran mojom trenutnom pozicijom. Rekao sam mu da nije izabrao pravi trenutak i da priča o svemu nije trebalo sada da se vodi. Znam da je želeo i stao moju odbranu i da ga mnogo toga boli, ali meni je iskreno najteže od kada sam na klupi. Međutim, nastavljam da se borim dalje“, rekao je napadač, za koga je trener Božović rekao da bi voleo da ostane u klubu što duže.

Ipak, Jović trenutno “greje klupu” dok šansu dobija (i koristi) Portugalac Ugo Vijeira, heroj minulog “večitog derbija”.

Mali zastoj u mojoj karijeri se dogodio u ovoj sezoni, ali gledajući iz nekog drugog ugla, treba da podsetim da ja još nisam punoletan i da kada prođem ovu školu, izaći ću još jači. Znam da neki misle ovako ili onako, ali iz ugla trenera je najčistiji, a to je da tim koji pobeđuje se ne menja“.

Napadač Zvezde kaže da nije ljut na trenera.

Ne volim da se samoističem i neću da ulazim u bilo kakve polemike. Pokušavam da na svakom treningu pokažem više, da budem bolji i da se nametnem. Mnogi su imali zamerke da sam se ugojio ili da jedem mnogo slatkiše… A sve to nije tačno, već sam smršao tri kilograma“.

Ovog vikenda, crveno-beli gostuju Spartaku. Utakmica će biti odigrana u subotu od 15.00.

… Došao sam sa ekipom u Suboticu, koju pamtim po golu iz prošle sezone i ako dobijem priliku danas, ne preostaje mi ništa drugo nego da se borim. Ja drugačije i ne znam da igram“.

Jovićev otac rekao je da je Luki bilo jako teško nakon poslednjeg derbija, u kojem nije dobio priliku.

Nije na meni što nisam igrao u derbiju. Imam upisan jedan meč sa Partizanom, prošle sezone, što mnogi sanjaju celu karijeru. Neke stvari ne idu često glatko, a nemam pravo da se ljutim ili talasam. Lek je samo u još žešćem radu“.

Upitan za priče da ne igre zbog malog procenta obeštećenja koji bi pripao Zvezdi u slučaju prodaje, Jović kaže:

Ne ulazim u poslovnu politiku. Zvezda se pita, Zvezda odlučuje… Tako treba da bude i u decembru. Ako kažu da me prodaju, ja se pakujem za drugu destinaciju. U slučaju da je bolje da se to dogodi u junu, nastavićemo saradnju. Meni se ne žuri“.

Na pomen zainteresovanih klubova, kao što su Benfika, Totenhemn, Ajaks, Torino, Jović odgovara kratko.

Oni su procenili da imam kvalitete, a onda za mene nema izme. Polako, nisam još rekao poslednju reč u Zvezdi“, podvukao je Luka Jović.

Čestitke Andriji Živkoviću i crno-belima

Napadač Zvezde pratio je igre najvećeg rivala na evro-sceni, kao i sjajna rola Andrije Živkovića, igrača kola Lige Evrope. “Žile je pravi majstor, što je još jednom pokazao svojim golovima i potezima. Čestitam mu na učinku, kao i kompletnom timu Partizana”, poruka je Luke Jovića.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама