Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ABA: Crvena zvezda počela pobedom

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Teška ali zaslužena pobeda nad Mega Leksom 76-70
Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli novu sezonu, pošto su na svom parketu pred 4000 gledaca pobedili Mega Leks sa 76:70 (9:17, 18:19, 22:13, 27:21). Najefikasniji igrač u redovima crveno-belih bio je Maik Cirbes sa 19 poena i 7 skokova, dok je Branko Lazić dodao 13.
Izabranici Dejana Radonjica imali su dosta problema da uhvate ritam u prvom poluvremenu u kome su zaostajali 27:36 nakon prvih 20 minuta, ali su u nastavku, nošeni sjajom podrškom publike, uz odlične epizode Jovića i Lazića, uspeli da uhvate rezultatski priključak, nakon furizne serije od 15-3 na startu treće četvrtine. Na kraju te deonice bilo je 49:49, a onda je nakon nekoliko poena Nastića, i odlične igre Cirbesa, koji je odigrao prvi takmičarski meč nakon 45 dana, Crvena zvezda ipak uspela da privede meč kraju i slavi sa 76:70.
U ekipi Mega Leksa najefikasniji je bio Danilo Nikolić sa 17 i Rade Zagorac sa poenom manje.
Nemanja Dangubić: Teška utakmica, generalno, uglavnom protiv Mege imamo teške mečeve, bitno je da smo uzeli dva boda i da smo pobedili, imamo mnogo igrača u ekipi, tako da neke stvari treba da se poprave i sigurno da ćemo u narednom periodu morati što više i jače da radimo kako bi sve to bilo bolje. Naravno, jako važna pobeda za nastavak takmičenja”.

Trener Dejan Radonjić: “Čestitke momcima na pobedi, velikoj želji koja je postojala, koja na startu duže proizvela veliku nervozu, stepen neuigranosti je toliko bio očigledan da ne treba sad nešto posebno da se apostrtofira. Znali smo, bez obzira što su neki oni mečevi sa Megom bili takvi kakvi jesu, da ovo nije to. Ovo je nešto za nas drugo, kroz treninge silno se osećalo da način na koji treba da igramo i dobijemo ovaj meč nešto što smo radili u drugom delu, ne u prvom svakako, ali je u prvom delu utakmice bilo previše grešaka i Mega je to naravno koristila vešto.

Moglo je da dođe do toga da protivnik stekne veću prednost i tako uđe u kontrolu situacije i u drugom delu meča. Drugi deo je napadački bio puno bolji, iz odbrane se steklo dosta toga, bilo je i malo bolje saradnje, evidentno je bilo da u trenucima kada su neki igrači od prošle sezone bili tu da to bolje funkcioniše, da kada su bili igrači koji su došli prisutna nervoza, i da je želja veća od onoga što je potrebno da bi smirenošću postizali na terenu stvari koje su potrebne da bi igrali bolje, ali to je nešto što je prisutno, nešto čega sam jako svestan svaki dan, i znam da treba da prođe vremena, treninga, rada da bi ovaj tim izgledao onako kako može. Imamo jedan dan i jedan trening do Budućnosti, posle meča koji smo odigrali, sigurno ne toliko prostora da se napravi neka dovoljno dobra i priprema, a kamoli neki napredak u onome što je potrebno da se desi. Zadovoljan sam pobedom, start je sezone, prvo je kolo, nosi uvek jednu posebnu težinu, rekao sam na konferenciji da ovaj tim nosi teret najbolje sezone u istoriji kluba, i da to nije baš ni malo lako. Biće sigurno veoma teško, ali moramo svi zajedno da iznesemo to, zajedno mi u klubu i sa našim navijačima” rekao je nako meča trener crveno-belih.

Crveno-beli već u subotu dočekuju Budućnost (17 časova), a onda sledi gostovanje Zadru u utorak od 17 časova.
KK Crvena zvezda Telekom: Rebić 3, Tompson 4, Dangubić 3, Mekel 9 i 7 asistencija, Mitrović 7, Lazić 13, Simanić, Simonović 6, Skorcanitis 2, Nastić 5, Jović 5, Zirbes 19 i 7 skokova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама