Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Pratimo situaciju u SAD, tražimo igrača koji će biti veliko pojačanje

Autor: CZBG, Izvor: Tanjug

Prošle godine igrali smo 80 utakmica, ove godine ne znam koliko, ali zbog svega toga potreban nam je dubok roster” rekao je trener Crvene zvezde.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da na startu nove sezone u ABA ligi protiv Mega Leksa, uprkos brojnim problemima sa povredama, očekuje trijumf i prvi korak prema odbrani šampionskog trofeja.

Prvi put počinjemo sezonu kao šampioni i bez dileme cilj nam je da odbranimo trofej. Mega je ove sezone napravila mlad, ali vrlo kvalitetan tim koji igra jako dobro. Agresivna su ekipa, puno trče, ali mi moramo da odgovorimo. Dueli sa Megom nikad nisu laki, ali pred našim navijačima očekujem pobedu – rekao je Radonjić na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

On je potvrdio da je zbog problema u timu kratkoročan ugovr potpisao reprezentativac Srbije Marko Simonović.

Čeka nas pet mečeva za 11 dana, a iza nas je težak izlazak iz priprema. Nešto što nismo mogli da zamislimo je da će nam se desiti povrede i bolest igrača. Spremni smo da uđemo u sezonu, uprkos teškom rasporedu i problemima.

Zvezdin trener otkrio je da se radi na dovođenju još jednog stranog igrača – na poziciji tri.

Pratimo dešavanja u Americi jer tražimo igrača na poziciji tri, koji će biti veliko pojačanje i biti s nama do kraja sezone. Prošle godine imali smo tim koji je nosio teret dugogodišnjih neuspeha, dok ove godine tim izlazi iz najuspešnije sezone u istoriji kluba. Znamo da će biti teško, ali pokušaćemo da budemo sve bolji i bolji. Prošle godine igrali smo 80 utakmica, ove godine ne znam koliko, ali zbog svega toga potreban nam je dubok roster” rekao je Radonjić i dodao da će na utakmici protiv Mege zaigrati i pojačanje iz Bamberga Rajan Tompson.

Što se tiče Tompsona on je spreman da igra. Krenuo je da se diže iz povrede i pokazuje zašto smo ga angažovali. Cirbes će biti u timu i videćemo koliko će moći da pomogne i da li će igrati. Što se tiče Simonovića, ako bude registrovan biće u timu u četvrtak – zaključio je Radonjić.

Meč između Crvene zvezde i Mega Leksa igra se u četvrtak od 21 sat u dvorani “Pionir”.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама