Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Omladinci bolji u večitom derbiju, kadeti uzalud čekali crno-bele

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal

Omladinci:

Bolja igra u nastavku donela je Zvezdi ceo plen, dok crno-belima ostaje žal za inicijativom u prvom poluvremenu. Partizan je prvi zapretio, lepo su kombinovali Dukić i Kukolj, a posle centaršuta krilnog napadača dosuđen je prvi korner. U nastavku akcije Nišić i Birmančević su kombinovali, a centaršut u šesnaesterac Zlatović je glavom prosledio preko prečke. Domaćin je odgovorio iz prekida, Mijailović je izveo slobodan udarac, ali je lopta prohujala kroz peterac gostiju, Tufegdžić i Panović bili su kratki. Partuzan je uspostavio inicijativu i pretio po boku, aku napadači nisu ulazili u stopostotne šanse. Izabranici Konstantina Đurića s druge strane, koncentrisali su se na kontranapade. Luka Adžić i Milan Panović kreirali su akciju, ali je Zlatović bio na visini zadatka. Šansu na drugoj strani, posle kornera i loše reakcije Stankovića, imao je Petrov, ali u stilu štopera odlično je reagovao Tufegdžić, koji se vratio da kod prekida pomogne saigračima. Ponovo je Zvezda, zahvaljujući brzini ofanzivaca pripretila Markoviću, Lazar Romanić je bio brži od čuvara, odložio loptu na stranu, ali Stefan Cvetković iz dobre situacije ne pogađa okvir gola. Malo kasnije, na dodavanje Adžića, šut je oprobao Romanić, ali Marković je odlično intervenisao. Posle pola sata, Kukolj se ustremio kroz šesnaesterac ka golu, Petrović je nespretno reagovao i odlični sudija Momčilo Marković pokazao je na belu tačku. Čermelj je preuzeo odgovornost i loptu poslao pored stative u gola aut. Obe ekipe imale su po šansu do odmora, domaćin je pretio preko Tufegdžića, ali je ponovo golman Marković dobro intervenisao, dok na drugoj strani Nišić nije bio precizan nakon slobodnog udarca.

Prvi napad Zvezde i nastavku, udarcem sa 16 metara u gol je pretvorio najraspoloženiji igrač domaćina Luka Adžić. Primljeni pogodak nije demoralisao izabranike Darka Tešovića, pa su ekspresno izjednačili. Čermelj je izveo korner, a Petrov iz peterca matirao golmana Stankovića. Petrov se ubrzo ponovo našao u centru pažnje u svom šesnaestercu u duelu sa Panovićem, a sudija Marković je ponovo pokazao na belu tačku. Odgovrnost je preuzeo kapiten Tufegdžić za vodstvo domaćina. Partizan više nije imao snage da se drugi put vrati u meč, ofanzivniji pristup u završnici otvorio je dosta prostora za Crvenu zvezdu. Sedam minuta nakon ulaska u igru, Marko Platiša potpisao je bivšem klubu konačnu presudu, na dodavanje Romanića. Do kraja, Platiša je još jednom pogodio mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda, dok je poslednju priliku da promeni rezultat imao Tufegdžić, iz stopostotne prilike šutirao je pored gola.

10. kolo

Crvena zvezda – Partizan 3:1 (0:0). Gledalaca: 1000. Žuti kartoni: Đurić (Zvezda), Birmančević (Partizan). Strelci: 1:0 Adžić (46), 1:1 Petrov (48), 2:1 Tufegdžić (58. – penal), 3:1 Platiša (85).

A. Stanković, Mijailović, Pejović, Filipović (46. F.Stanković), Petrović (46. Đurić), Jovanović, Tufegdžić, Cvetković (90. Čitaković), Adžić (66. Crnadak), Romanić (87. Ma.Stojanović), Panović (78. Platiša).

Igrač utakmice: Luka Adžić (Zvezda).

Omladinci

Kadeti:

Od jučerašnjeg večitog derbija u konkurenciji kadeta – ništa. Igrači i treneri Crvene zvezde, organizatori utakmice, kao i službena lica pojavili su se na licu mesta, lopta je trebalo da krene tačno u podne, no igrači i stručni štab vršnjaka iz Partizana nisu se pojavili. I komesar takmičenja Dragan Radovanović pojavio se na terenu iza južne tribine stadiona ”Rajko Mitić, imao je međutim informacije da crno-beli ne dolaze u komšiluk. Umesto utakmice, učenici Ognjena Koromana odradili su trening.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama