Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda nad Zadrom 68:57, za kraj

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar sa 68:57 (21:13,20:10, 4:20 i 23:14) i tako osvojili peto mesto na turniru „Zadar Doguš“.

Pred 1000 gledalaca u dvorai „Krešimir Ćosić“ najefikasniji kod crveno-belih bio je Luka Mitrović sa 17 poena, Skorcanitis je ubacio 16.

U ovoj utakmici crveno-beli su igrali bez Maika Cirbesa i Marka Tejića,koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Fenerbahčeom. dok se u tim vratio Rajan Tompson.

Ekipa Dejana Radonjića, koji se odlučio za startnu petorku Dangubić, Mekel, Lazić, Tompson i Skorcanitis, sa mnogo više energije otvorila je utakmicu protiv domačina turnira, i već nakon 3 minuta na semaforu je stajalo 2:15, nakon serije koševa Skorcanitisa i Mitrovića, a do najmanjeg zaostatka u prvom periodu, domaćin je došao trojkom Amerikanca Kozija, sa istekom prve četvrtine, kada je Zadar smanjio na 13:21.

Već na startu druge četvrtine usledila je serija crveno-belih od 8:0 koju je predvodio Nastić sa 4 vezana poena, nakon sjajnih asistencija Jovića i Mekela, a kako je vreme odmicalo, i prednost Crvene zvezde je rasla i do maksimalnih 16:37 u 19.minutu. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 23:41, Skorcanitis sa 12, Nastić sa 8 i Mitrović sa 7 poena i 6 skokova obeležili su prvo poluvreme.

Međutim, na startu treće četvrtine crveno-beli su potpuno stali. Već posle tri minuta igre, i serije domaćina od 8-0 u kojoj su za tri poena promašivali Lazić i Tompson, trener Radonjić bio je prinuđen da zatraži tajmaut.

Ni pauza nije pomogla, Zadar je nastavio seriju poenima Pašalića za 12-0, a crveno-beli 5 minuta nisu mogli do koša, do prodora Mitrovića. Zadar je nakon kontre i zakucavanja nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Marinkovića, prišao na zaostatak od 40-43 i serijom od 19-2 primorao klupu crveno-belih da opet reaguje tajmautom…

Nakon nove trojke Pašalića, Zadar je stigao do izjednačenja, a nakon prodora Dangubića Crvena zvezda je ipak vodila nakon 30 minuta igre 45:43. Domaćin je dobio treći period sa čak 20-4, i 13 poena iskusnog Draga Pašalića.

U poslednjoj deonici crveno-beli su krenuli angažovanije u odbrani, nakon nekoliko presečenih lopti na početku poslednje četvrtine, ponovo su stigli do prednosti 55:50 ( 4 poena Rebića, dva Mitrovića i Skorcanitisa) i tu prednost od 4-5 poena održavali su do samog finiša utakmice. Jović je poentira o tablu za 59:53, a posle trojke Luke Mitrovića za 55:62, trener domaćina zatražio je tajmaut.

U samom finišu i Jović i Mitrović ponovo pogađaju za tri poena, uvode meč u mirnu završnicu, pa crveno-beli stižu do pobede 68:57.

KK Crvena zvezda Telekom: Rebić 4, Dangubić 5,Mekel 4,Mitrović 17,Lazić 2, Simanić, Nastić 8, Skorcanitis 16,Apić, Jović 5, Gudurić, Tompson 4.

Ekipa Dejana Radonjića tako je pobedom završila pripremni period, pred start sezone, koja će zvanično biti otvorena utakmicom u četvrtak od 21 sat protiv Mega Leksa.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama