Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Vaterpolisti startovali pobedom protiv Radničkog

Autor: CZBG, izvor: vaterpolovesti.com

Vaterpolisti Crvene zvezde na početku Regionalne lige ostvarili su sigurnu pobedu protiv Radničkog iz Kragujevca – 10:6. Izabranici Riste Maljkovića bili su bolji tokom celog meča i u većem delu meča su imali četiri gola prednosti. Najzaslužniji za pobedu crveno-belih bio je Aleksandar Andrejević sa četiri pogotka, dok je Mihajlo Repanović dodao dva.

Crvena zvezda i Radnički na kraju prošle sezone ostali su bez većine igrača, a tek pred početak nove sezone klubovi su počeli da se pojačavaju, pa tako navijači dva kluba nisu znali šta mogu da očekuju od prvog duela. Ispostavilo se da je Zvezda dosta bolja, pošto je od početka nametnula svoj ritam.

Poveli su domaći pogotkom Repanovića, da bi nekoliko minuta kasnije izjednačio Nino Blažević. Usledila je velika serija crveno-belih, koji su posle dva i po minuta igre u drugoj četvrtini vodili sa 5:1. Kragujevčani su uspeli do kraja poluvremena samo da priđu na tri gola zaostatka, ali u nastavku nisu uspeli da urade ništa više, pa je Zvezda održavala tri do četiri gola prednosti.

Najraspoloženiji je bio Andrejević sa četiri gola, a tri je postigao u drugom poluvremenu. Kod gostiju se istakao samo centar Nikola Tomašević, koji je uz jedan pogodak uspeo da iznudi i pet isključenja, a odličnu partiju je pokazao i novi golman Zvezde Aleksandro Kralj.

U nedelju će se ponovo igrati na Banjici. Zvezda će igrati protiv Vojvodine, dok će se Radnički sastati sa Partizanom.

Crvena zvezda – Radnički 10:6 (3:1, 3:2, 2:2, 2:1)

Sudije Putniković, Raković. Igrač više: Crvena zvezda 8 (2), Radnički 10 (4).

CRVENA ZVEZDA: Kralj (11 odbrana), Jović, Janković 1, Repanović 2, Bakić, Radulović 1, Jovanović, Andrejević 4, Japundžić 1, Eškert 1, Tankosić, Dimitrijević, Todorovski, Kolašinac. Trener: Maljković.

RADNIĆKI: Šefik (7 odbrana), Stanojević, Balažević 1, Joksimović 1, Martinić, Živadinović, Alijagić, Lekić 1, Panajotović 1, Bosić, Manić, Tomašević 1, Dobožanov, Ganić. Trener: Stevanović.

Regionalna liga, 1. kolo

Par­ti­zan Raj­faj­zen – Voj­vo­di­na 12:1 (3:0, 4:0, 2:0, 3:1)
Crvena zvezda – Radnički 10:6 (3:1, 3:2, 2:2, 2:1)
Mla­dost – Pri­mor­je EB 5:10 (0:3, 2:2, 2:3, 1:2)
Jug CO – Mor­nar BS 10:4 (2:1, 4:0, 2:1, 2:2)
Ja­dran Ca­ri­na – POŠK 13:4 (5:1, 0:2, 6:0, 2:1)

Скочи на траку са алаткама