Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Poraz košarkaša od Darušafake – 77:84

Izvor: kkcrvenazvezda.rs/

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bili su Nastić sa 20 i Stefan Jović sa 17 poena, u pobedničkom timu, iskusni Ender Arslan ubacio je 22, a Amerikanac Harangodi 16.

Crveno-beli su prvi meč u Zadru odigrali bez Rajana Tompsona i Maika Cirbesa.

Pred nekoliko stotina gledalaca u dvorani “Krešimir Ćosić” u Zadru, crveno-beli su odigrali utakmicu, koja je u pojedinim trenucima podsećala na pravu takmičarsku. Nakon izjednačenog početka meča, koji je obeležio sa 7 poena Skorcanitis, turski tim se odlepio sa 7 vezanih poena Savaša, a Darušafaka je povela sa 19-12. Ipak, Crvena zvezda brzo hvata priključak (33:32) zahvaljujući sjajnoj epizodi Stefana Jovića, koji je do kraja poluvremena ubacio 15 poena.

Na poluvremenu, crveno-beli su vodili 45-44, a u sličnom ritmu meč je nastavljen u trećoj deonici, ekipe su se smenjivale u vođstvu, crveno-beli su pri rezultatu 67-68 imali dve šanse da ponovo povedu, a nakon petog prekršaja koji je dosuđen Skorcanitisu u napadu u 33.minutu, meč je “prelomljen” u korist turskog Evroligaša u poslednjih nekoliko minuta trojkama Arslana (dve) i Gordona.

KK Crvena zvezda Telekom:
Rebić, 3, Dangubić 5, Mitrović, 10, Tejić, Mekel 11 + 6 as, Lazić, 2, Simanić, Apić  2, Skorcanitis 7, Nastić 20, Jović 17.

Ekipa Crvene zvezde Telekom drugi meč u grupi igra u subotu od 18 časova protiv još jednog turskog evroligaša, Fenerbahčea.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama